Afrovibes: Afrikan Party - Supa Rich Kids

Oulouy (IV)
vr 6 okt ’23 19:30
Een waar dans- en theaterfestijn vol humor, poëzie en levenslust.
vr 6 okt ’23
19:30
  • vr 6 okt ’23
    19:30
    Frascati, Amsterdam
    Frascati 1

Afrikan Party van choreograaf Oulouy uit Ivoorkust is een futuristische ode aan Afrika. 

Afrikan Party is het verhaal van een Afrikaans kind uit 2090, dat geboren en getogen is in de Verenigde Staten van Afrika. Een staat met talloze culturen, tradities, rituelen en vieringen die dit kind verbinden met zijn verleden, zijn heden en zijn toekomst. Oulouy neemt ons mee in een viering van dit leven, waarbij hij elke mijlpaal in de reis van een Afrikaans kind van geboorte tot de dood belicht met dans, theater en kostuums.

Afrikan Party is een dans-theaterstuk dat de rijkheid, veelkleurigheid en veelstemmigheid van het Afrikaanse continent door de ogen van een kind weerspiegelt in een mix van urban dance, mime, performance en mode. De vijf dansers van de supa rich kids Oulouy, Tebza Diphehlo, Ambrose Tjark, Ordinateur en Yemi Osokoya uit Nigeria, Ivoorkust en Zuid-Afrika gebruiken hun urban dansstijl om hun verhaal te vertellen met humor, poëzie en levenslust. Een waarlijk dans- en theaterfestijn. Eerder te zien tijdens Terrassa Theatre Principal Barcelona 2022

  • Duur: 50 min. 
  • Bij het aanschaffen van tickets voor twee of meer voorstellingen van Afrovibes Festival, krijg je 5 euro korting per ticket. Deze kortingsoptie wordt toegevoegd aan de verschillende ticketopties en kan je zelf selecteren. 

Over Oulouy

Oulouy is een danser, choreograaf en artistiek leider. Geboren in Ivoorkust maar nu al tientallen jaren woonachtig in Barcalona, combineert hij zijn facetten als maker met zijn educatieve werk. Oulouy ontving een nominatie bij de 24e Catalaanse Performing Arts Critics Awards in de categorie Beste Danser van het Jaar. Hij is de oprichter van het Oyofe international festival gewijd aan urban dansen, bekroond met de tweede prijs in de 19e Burgos & New York internationale choreografiewedstrijd in de categorie urban dance. Oulouy presenteerde zijn werk op podia als Dance in the Villa in het Fernan Gómez Theater, 10 Senses Festival, Grec Festival in Barcelona, Quinzena Dansa Metropolitana en La Mercè Arts de Carrer.

regie Oulouy, co-regie Yemi Osokoya. choreografie en performance Supa Rich Kids: Oulouy, Yemi Osokoya, Ordinateur & Ambrose Tjark. kostuumontwerp Ambrose Tjark. muziek DJ Kamol, Julien Roolib, Julian Nichols alias Asap Ju, Alieu Saho, Pau Clavé, met de hulp van Namu Serpentard. productie en distributie Africa Moment. coproductie Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Terrassa / Terrassa Arts Escèniques