Engine Off

Quintijn Relouw, Koenraad Spijker, Carlo Paardenkooper, Megan de Kruijf, Judith Engelen, Anna Trombetta, Meia Oei, Vanessa Guinadi / Toneelacademie Maastricht
do 22 jun ’23 18:45
Een theatraal concert waarin je geest met je aan de haal gaat.
do 22 jun ’23
18:45
  • do 22 jun ’23
    18:45
    Brakke Grond - Grote Zaal

Een ontmoeting tussen Klassieke muziek, Opera en absurdistisch teksttheater. Een theatraal concert waarin je geest met je aan de haal gaat.

Met drie zangers en drie acteurs werken theatermaker Quintijn Relouw en pianist Koenraad Spijker samen in ENGINE OFF. In drie hoofdstukken maakt het publiek een fysieke en mentale reis door van een grote opgeblazen buitenkant, naar een complexe en bedrieglijke binnenwereld.

ENGINE OFF is een muzikale reis dwars door het menselijk gestel heen. Via Beckettiaanse taferelen en een ruwe mash-up van Mozart en Ligeti is Engine Off een zoektocht naar grip, voelen en innerlijke rust.

Duur: 60 min

Taal: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans + “meeuwen geluide”

Onderdeel van

Over de makers

Quintijn Relouw is regisseur en producent. In 2023 afstuderend aan de toneelacademie van Maastricht. Heeft zich ontwikkeld in locatietheater de afgelopen jaren. Werkt daarnaast ook veel in Zuid-Afrika, en is daar de huisregisseur van het gezelschap Verity Productions wat in Johannesburg is gevestigd.

Koenraad Spijker. Opgeleid als klassieke pianist Heeft al jaren een succesvolle concertenreeks onder de titel Spijker Klassiek. Voelde zich altijd een buitenbeetje binnen het klassieke bestel, en heeft nu samen met Relouw een vorm gevonden waarin hij zich als maker als een vis in het water voelt.

De operazangeressen Meia Oei, Anna Trombetta en Vanessa Guinadi kregen hun opleiding op het koninklijk conservatorium in Den Haag.

De performers Carlo Paardenkooper, Megan de Kruijf, Judith Engelen zijn afstuderende aan de toneelacademie in Maastricht.

concept Quintijn Relouw makers Quintijn Relouw en Koenraad Spijker zangeressen Meia Oei, Anna Trombetta, Vanessa Guinadi performers Carlo Paardenkooper, Megan de Kruijf, Judith Engelen scenografie & kostuum Quintijn Relouw muziek Mozart & Ligeti tekst Quintijn Relouw begeleiding Fried Mertens financierders HAL25, Alkmaar Maakt Het, Toneelacademie Maastricht