Dichter bij Huis - Residentie mei 2023

Esma Alouet, Yasemin Demirözcan, Zoë Zandwijken, Sarah Ben Messaoud
vr 2 jun ’23 20:00
Fotografen en schrijver presenteren persoonlijke portretten uit de Van Deysselbuurt.
vr 2 jun ’23
20:00
  • vr 2 jun ’23
    20:00
    Theater van Deyssel
    Lodewijk van Deysselstraat 91, 1064 HM Amsterdam

Voor Dichter bij Huis ontmoeten fotografen Esma Alouet, Yasemin Demirözcan en Zoë Zandwijken buurtbewoners in de Van Deysselbuurt.

Voor hun onderzoek duiken zij, ieder met een eigen thema, de wijk in met als doel een reeks persoonlijke portretten. Zij dragen vervolgens hun werk over aan schrijver Sarah Ben Messaoud die op maat gemaakte verhalen schrijft. Na een residentie van een maand werken ze samen toe naar een avond waarop de foto’s en gedichten op een theatrale manier gepresenteerd worden.

Over de makers

Esma Alouet (35) is geboren en getogen in Genk, België, woont momenteel in Amsterdam en is werkzaam als psycholoog en fotograaf. Haar werk als psycholoog is een bron van inspiratie voor haar fotografie. Ook speelt haar Marokkaanse achtergrond een grote rol hierin. Cultuur, community, migratie en erfgoed zijn thema’s die grote invloed hebben op haar werk.

Yasemin Demirözcan (22) is een autodidactische fotograaf. Haar achtergrond in sociologie en visuele antropologie heeft haar een diepgaand begrip gegeven over thema's zoals identiteit, culturele verbondenheid en expressie. Yasemin streeft naar een inclusieve(re) samenleving en gelooft dat fotografie de kracht heeft om mensen te verbinden en een gevoel van herkenning te creëren. 

Zoë Zandwijken (29) is een Caribisch Nederlandse beeldmaker die fotografie gebruikt als een middel om hun oneindige nieuwsgierigheid en fascinatie voor mensen en hun identiteit te verkennen. Gedreven door weetgierigheid, de drang om te leren en te begrijpen, creëert hen voor zichzelf en voor anderen die hun ervaringen delen. Zoë’s werk is een liefdesbrief aan hun roots.

Sarah Ben Messaoud (29) is ontwerper, docent en multidisciplinaire verhalenverteller. Via schrijven, muziek en als tapijtenmaker neemt ze de ander mee en schroomt daarbij niet de kwetsbaarheid en ongemakkelijkheid op te zoeken. In haar werk flirt ze veelal met haar Marokkaanse achtergrond en heeft ze een kritische kijk op de maatschappij. 

 

Reserveren

Dit programma is gratis te bezoeken. Reserveer door te mailen naar: theatervandeyssel@frascatitheater.nl 

 

  • Duur: 60 min
Onderdeel van