© Mauricio Pokemon

Voorgesprek met Marcelo Evelin

Marcelo Evelin
vr 31 mrt ’23 18:30
Francesca Lazzeri in gesprek met Marcelo Evelin over zijn (nomadische) kunstenaarschap en politieke engagement.
vr 31 mrt ’23
18:30
 • vr 31 mrt ’23
  18:30
  incl. maaltijdsoep
  Frascati, Amsterdam
  Frascati Verbond

Op vrijdag 31 maart gaat onze host Francesca Lazzeri (dramaturg bij Frascati) in gesprek met Marcelo Evelin over zijn (nomadische) kunstenaarschap en politieke engagement. Marcelo ontwikkelt zijn praktijk al meer dan veertig jaar in verschillende landen en continenten. Compromisloos, uitgesproken en altijd geboren uit een aanstekelijke en tastbare drang om zich te verhouden tot zijn omgeving.

Wat is de motor achter een praktijk die door de jaren heen verandert maar nooit concessies doet aan zijn politieke urgentie? Hoe wordt Marcelo's onderzoek beïnvloed en gevormd door de verschillende realiteiten waarin hij zich begeeft? Hoe verhoudt zijn praktijk zich tot actuele onderwerpen zoals zorgzaamheid en diversiteit? En ziet hij kunst als een ruimte van verzet, een ruimte van ongemak of een ruimte van saamhorigheid? 

Beperkt aantal plaatsen

Dit voorgesprek is gratis toegankelijk, maar er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Daarom vragen we je om via de ticketbutton je online EUR 0,- ticket te bestellen. Dit geeft je toegang tot het voorgesprek met Marcelo Evelin en Francesca Lazzeri in Frascati Verbond (Nes 71) én we voorzien je van een kom maaltijdsoep.

Tickets voor de performance A Invenção da Maldade / The Invention of Evilness om 20:30 in Frascati 1 (Nes 63) koop je hier.

 

 • Duur 60 min.
 • Ticket voorgesprek is incl. maaltijdsoep
 • Locatie Frascati Verbond, Nes 71