© Lina Heijmans & Jonne Drost

Uur Blauw

Lina Heijmans / ATKA
do 30 mrt ’23 - za 1 apr ’23
Een intiem portret van een liefde tussen twee vrouwen en hun poging met een verlammende pijn te leren leven.
do 30 mrt ’23
-
za 1 apr ’23

Twee geliefden spoelen aan op het strand. In een poging te reconstrueren hoe ze daar zijn beland, komen ze erachter dat ze een totaal verschillende belevenis hebben van wat er daarvoor is gebeurd.

Geïnspireerd op de liefdesmythe van Orpheus en Euridice, is Uur Blauw een intiem portret van een liefde tussen twee vrouwen en hun poging met een verlammende pijn te leren leven. Uur Blauw is een pleidooi voor het creëren van alternatieve werkelijkheden om met de wreedheid van de alledaagse realiteit om te kunnen gaan.

Met Uur Blauw studeert Lina Heijmans af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunst Academie.

  • Onderdeel We Are Public za 1 apr, klik hier

Over Lina Heijmans

Lina Heijmans is student aan de Amsterdamse Theaterschool en Kleinkunst Academie. Tijdens haar afstudeerjaar heeft ze als makende speler onderzoek gedaan naar de rol van maskers en rituelen in relatie tot de ander en de ruimte om hen heen. Voor haar afstudeervoorstelling past ze haar bevindingen toe in haar rol als actrice. In haar zoektocht naar verbinding in radicale zachtheid is Lina een samenwerking met Erasmus en Amarenske aangegaan. Samen met de tekst van Zinnie Harris gaat ze spelen met de kwetsbare kanten van het mens-zijn.

concept & spel Lina Heijmans concept, bewerking & regie Roel Pronk concept, vertaling & lichtontwerp Erasmus Mackenna tekst Zinnie Harris met speciale dank aan Amarenske Haitsma met dank aan Maatschappij Discordia, Roel Pronk, Marit Hooijschuur, Julia Diepstraten, Jonne Drost, Annebeth Vlietstra, Thomas Spijkerman, Desiree Delussu, Yvette Fijen en Academie voor Theater en Dans