© Vincent van Woerkom

Body Drift

Mami Kang / GREENHOUSE / Veem House for Performance in coproductie met ICK
vr 24 feb ’23 en za 25 feb ’23
We zien een geconstrueerd figuur die de gelaagdheid van de spirituele microcosmos omvat.
vr 24 feb ’23
en
za 25 feb ’23

Met de performance Body Drift probeert choreograaf Mami Kang een staat van continu morphen te creëren. Met droomachtige fragmenten, stem, geluid en beweging stelt dit werk dans voor als iets dat het menselijke exceptionalisme overstijgt.

In Body Drift zien we een geconstrueerd figuur die de gelaagdheid van de spirituele microcosmos omvat. Het werk weerstaat de logica die de wereld poogt te vangen en het individu reduceert tot een solide vorm. Hier bewegen tijd en ruimte zich niet lineair vooruit, maar stemmen ze eerder af op dat wat vergeten is, vervallen en nog onbekend. 

Door het onbewuste verlangen te onderzoeken, nodigt Body Drift het publiek uit om deel te nemen in een cryptische, ongrijpbare ruimte waar fictie en realiteit, verbeelding en materialiteit elkaar kruisen.

Over Mami Kang 

Mami Kang is een Koreaans-Japanse choreografe en performer, gevestigd in Amsterdam. In haar choreografieën stelt ze het experiment van de dans aan de orde met betrekking tot de materialiteit, de zintuiglijke technologie, en affect door poëtische gevoeligheid. Ze gebruikt vaak quasi-fictieve figuren om zowel destabiliserende als transformerende lichamelijke ervaringen op te roepen. Haar werk verkent de begrippen mythopoesis, anders-zijn en tegenstrijdigheid.

Kang studeerde in 2019 af aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling (SNDO). Haar werk werd onlangs gepresenteerd in Amsterdam, Berlijn, Den Haag, Ljubljana en Osaka. Verder is ze regelmatig betrokken bij samenwerkingsprojecten in zowel theaters als tentoonstellingsruimtes. Ze ontvangt de 3Package Deal voor Internationale Talenten van het AFK, Amsterdams Fonds voor de Kunst voor 2020-2021. 

 

In de pers

"Vervreemdend en aanlokkelijk vacuum tussen droom en nachtmerrie" Theaterkrant

concept & performance Mami Kang sound mix & compositie Anni Nöps scenografie Antonin Giroud-Delorme lichtontwerp Vinny Jones kostuum Joëlle Laederach artistiek advies Bruno Listopad, Katerina Bakatsaki stemcoach Angelo Custódio sound Engineer & techniek Karl Choueiri pr-beeld Vincent van Woerkom

Body Drift is een GREENHOUSE-project geproduceerd door Veem House for Performance in coproductie met ICK Dans Amsterdam.

*Tracks from the piece Celyn June – sg601_003, Bénédicte – Lash, Keru Not Ever – Blue Strobe Pastiche, Ryo Murakami – B2, Noumeno – Sensorial Surrogate (Shapednoise remix), Anni Nöps – Inhibit, Gonçalo Penas – ž e n y