Movements of Soul

Christian Yav
vr 6 jan ’23 19:30
In Movements of Soul verbindt Yav beweging, muziek en mode.
vr 6 jan ’23
19:30
  • vr 6 jan ’23
    19:30
    Frascati, Amsterdam
    Frascati 2

"De boodschap die via beweging wordt gegeven, is een samenwerking tussen de wereld boven ons en de wereld waar wij ons in bevinden."

"Mijn werk ontstaat uit de noodzaak om in verschillende dimensies te duiken; werelden waar mijn ervaring en bestaan de uitgangspunten zijn. Een keuze in hoe ik mezelf binnen de ruimte wil laten zien, om de macht terug te nemen. Tegelijkertijd probeer ik op een authentieke manier deel te nemen aan het vertellen van verhalen. Deze benadering zorgt ervoor dat ik werk creëer dat ik zelf had willen zien toen ik jonger was en tegelijkertijd verander ik de verhaallijnen die vaak met mijn bestaan worden geassocieerd."  - Christian Yav 

Cosmic Bodies op vrijdag 6 januari

Op 6 januari heeft Frascati in co-curatie met Cherish Menzo een aanvullend programma samengesteld genaamd Cosmic Bodies, vertrekkend vanuit het boek Glitch Feminism (2020) van Legacy Russel, met als doel meerdere artistieke voorstellen met elkaar in dialoog te laten gaan.

"Laat je meevoeren in een avond waarin drie artistieke werken reizen op de kruispunten van Speculatieve en Science Fictie, Spiritualiteit, Ancestry, Afro-futures, Zwarte posthumane dromen, Sonische texturen en natuurlijke werelden.

"Tussen verleden, heden en toekomst waar kosmische lichamen ''het onvoorstelbaar uitgestrekte'' de materie vormen die ons in staat stelt het abstracte te aanschouwen en te ervaren." - Cherish Menzo

Programma
19:30 - Movements of Soul door Christian Yav
20:30 - D̶A̶R̶K̶MATTER door Cherish Menzo met Camilo Mejía Cortés
22:00 - soil sciences door M I M I 

Combikorting

Vrijdag 6 januari kun je gebruik maken van combikorting voor de voorstellingen D̶A̶R̶K̶MATTER en Movements of Soul. Voor beide voorstellingen samen betaal je EUR 25 i.p.v. EUR 32. Soil sciences is aansluitend gratis te bezoeken.

Lees meer over Cosmic Bodies

  • Language no problem 
  • Duur: 50 minuten 
Onderdeel van

Over de maker

Christian Yav (CD/BE) is bewegingskunstenaar, model en muzikant. Door de jaren heen heeft Yav als danser gewerkt met verschillende choreografen in het contemporary dansveld. In 2018 begon hij met zijn carrière als choreograaf. Hij was te zien als artiest voor Mixte Paris, Highsnobiety, I-D Dazed, Glamcult en Numero Netherlands. In 2020 werd Yav genoemd in de 'NRC TOP 101 LIJST' aanstormend talent in de categorie dans. Sinds 2021 is Yav begonnen met het componeren van zijn eigen muziek voor eigen projecten. In augustus 2021 ging zijn nieuwste performancewerk Movements of Soul in première. 

concept, choreografie & spel Christian Yav kostuum Bodil Ouedraogo muziek Christian Yav tekst K Yav Mbwamb & Christian Yav met dank aan Simone Zeefuik, Bijlmer Parktheater, Cherish Menzo, Courtnay May Robertson, Brandon Maceo & R. DK