© Carly Heathcote

Ambient Theatre Fury

Anna Franziska Jäger (BE) / Nathan Ooms (BE) / CAMPO
wo 7 dec ’22 - do 8 dec ’22
The Death Of Dialogue and How To Avoid It.
wo 7 dec ’22
-
do 8 dec ’22

Two people, and a frantic desire for an encounter.
In perpetually anguished attempts to connect, saying ‘you’ is locked in an endless echo of an ‘I’.
But they, and their emotions, are real, fleshed out in their striving bodies!
Under a flood of smartness lurks a heap of insecurity.
How little it takes and yet so unreachable it seems to leave one’s own ego-chamber and construct something else, a relation with another.

Met Ambient Theatre Fury zetten Anna Franziska Jäger en Nathan Ooms hun artistiek onderzoek verder naar de relatie tussen digitale media en subjectiviteit in crisis. Na Bartlebabe, dat het individu ontrafelde in een virtuoze monoloog, markeert Ambient Theatre Fury de volgende stap: de zoektocht naar een dialoog tussen flamboyante en angstige figuren.

Jäger en Ooms vertrekken van de vaststelling dat de hedendaagse cultuur steeds meer doordrongen is van zogenaamde 'ambient' ervaringen. Netflix-series, populaire songs, maar ook de streams van onze social media feeds: ze ontstaan vanuit een specifieke kruising van lichtzinnig genot met banale verleiding. Ze genereren een vorm van afwezigheid; het is een soort pseudo-activiteit die het tijdsbesef verdooft en van het subject een zekere onbewogenheid verlangt. Wat gebeurt er als deze ambient kwaliteit wordt uitvergroot en versterkt, zodat ze furieus over de scène gaat razen zonder beperkingen?

In de pers

"I think we make theatre to look at the world, outside of ourselves" Editorial in Subbacultcha

"Wanneer emoties memes worden: ‘Ambient Theatre Fury’ analyseert scherpzinnig de digitale vervreemding" De Morgen

"In hun glasheldere vorm vinden Jäger en Ooms een expressie van de meest hedendaagse (non-)emoties, maar in de kern wordt er toch ook iets tijdloos aangeboord. Die balans is prachtig." Etcetera 

Ontdek de Spotify playlist, Do not shuffle!

  • 60 min.
  • Eng. gesproken
  • NL première 7 dec.
  • 8 dec. in programma We Are Public

Over de makers

Anna Franziska Jäger (1996) behaalde in 2020 haar masterdiploma Drama aan de School of Arts|KASK Gent. Bartlebabe, dat gold als Anna Franziska’s masterproef maar na een residentie in CAMPO definitief in première ging in de zomer van 2021, is de derde samenwerking met Nathan Ooms na de voorstellingen As a matter of fiction (2018) en Some Things Last A Long Time (2019). Anna Franziska speelde ook mee in The Honey House (2021) van Nathan.

Met Michiel Vandevelde werkte ze samen voor de voorstellingen Love Songs (Veldeke) bij fABULEUS (2013) en Human Landscapes - Book I (2018). Naast de film My Queen Karo (2009) van Dorothée Van Den Berghe speelde ze ook in andere films zoals Cleo (2019) van Eva Cools, Braided Love (2018) van Rand Abou Fakher en Come Here van Marieke De Zwaan. Ze was ook te zien in de voorstelling Toverberg van Desnor (2019) en in Gekken & Specialisten van tibaldus (2020). Ze maakt deel uit van het performanceplatform Ne mosquito pas, en schrijft artikels en essays voor Etcetera en Sabzian.

Nathan Ooms (1996) behaalde in 2019 zijn masterdiploma Drama aan de School of Arts|KASK Gent. Tijdens deze studies deed hij een Erasmus-uitwisseling op de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Nadien volgde hij STUDIOS, het Masterprogramma in choreografie van P.A.R.T.S. in Brussel, waar hij in 2021 afstudeerde met The Honey House. Samen met Anna Franziska Jäger maakte hij de voorstellingen Bartlebabe (2021), Some Things Last A Long Time (zijn KASK-masterproef, 2019) en As a matter of fiction (2018). Nathan liep stage bij Ula Sickle waar hij meewerkte aan de voorstelling Relay (2018) en was te zien in de voorstelling Drawings van Marc Vanrunxt (2019). In 2021 speelde hij in de dansfilm Adagio van Marc Vanrunxt & Stef Van Looveren, en in de voorstelling FERAL van Lydia McGlinchey. Hij maakt deel uit van het performanceplatform Ne mosquito pas.

Anna Franziska & Nathan ontvingen voor Bartlebabe de Mathilde Horlait-Dapsens-prijs.. Ze werden uitgenodigd om de openingsspeech State of the Youth te schrijven voor Het TheaterFestival 2021.

van & met Anna Franziska Jäger & Nathan Ooms kostuums, scenografie & inside eye Carly Rae Heathcote dramaturgie Bojana Cvejić tekst-coaching Bryana Fritz techniek Koen Goossens & Rune Floryn productie CAMPO coproductie TAZ & Sabam For Culture – Jong Werk beurs TAZ, Kunstenwerkplaats Brussel met de steun van VGC & De Grote Post Oostende