Nietes

BRONKS & Theater Artemis / Kim Karssen & Hendrik Kegels
vr 9 dec ’22 en za 10 dec ’22
Een voorstelling die een eind maakt aan alles.
vr 9 dec ’22
en
za 10 dec ’22

In NIETES zeggen theatermakers Kim Karssen en Hendrik Kegels volmondig “NEE!” tegen alles wat zich aanbiedt.

Het publiek? Bah, NEE!

Licht? Jakkes, NEE!

Applaus? NEEEEEE!

Een onvergetelijke opkomst? Boe, NEE dank u!

Ze keren de wetten van het theater om, duwen alle mogelijkheden van zich af en steken ze voorgoed achter slot en grendel.

NIETES is een parade van alles wat niet mee mag doen, en alles wat niet meer mee kán doen; dinosauriërs worden terug hun eieren ingeduwd, de Romeinen hebben niet eens een rijk, en ook Elvis Presley wordt al van de beeldbuis gehaald voordat hij zijn heupjes heeft kunnen laten swingen. NIETES is een apocalyptische beeldenstorm over controle, woede, loslaten en niet kunnen omgaan met verandering. Een voorstelling waarvoor niemand is uitgenodigd, die waarschijnlijk niet gaat beginnen en nooit zal eindigen.

Niets kan er gebeuren. Alles blijft voor altijd hetzelfde. Fijn!

Credits


regie & spel Hendrik Kegels, Kim Karssen eindregie Jef Van gestel scenografie Hendrik Kegels, Kim Karssen, Sam Declerq uitvoering decor Sam Declerq kostuum Wim Muyllaert ontwerp muziek Frederik de Clercq ontwerp licht & techniek Max Adams productie BRONKS coproductie Theater Artemis & Perpodium met de steun van taxshelter van de Belgische Federale Overheid

In de pers

"Alles zit erin wat kinderen en volwassenen blij en ook enigszins angstig maakt. Twee fijne theatersentimenten." Theaterkrant

Theater Artemis is een jeugdtheatergezelschap uit ’s-Hertogenbosch en maakt interactief en anarchistisch theater. Theater dat zich, in samenspel met het publiek, niet aan zijn eigen wetten houdt. Artistiek leider Jetse Batelaan werkt bij Theater Artemis aan een indrukwekkend oeuvre en won afgelopen jaren diverse prijzen voor zijn voorstellingen. In januari 2019 won hij als eerste Nederlander de Zilveren Leeuw voor Theater op de Biënnale van Venetië voor zijn sterk persoonlijke en vernieuwende benadering van theater. 
 
BRONKS is een Nederlandstalig theater voor jong publiek in Brussel, opgericht in 1991. De artistieke leiding is in handen van Veerle Kerckhoven. BRONKS maakt en toont voorstellingen die zowel in eigen huis als op tournee spelen. Daarnaast nodigt BRONKS heel wat gastvoorstellingen uit, organiseert het festivals en evenementen en is er onder de naam STUDIO BRONKS een uitgebreide publiekswerking, zowel in de vrije tijd als tijdens de schooluren. Kinderen en jongeren zijn het doelpubliek van BRONKS, maar BRONKS maakt er een punt van dat op goed theater geen leeftijd staat. BRONKS is zowel in binnen- als buitenland gerenommeerd en won al tal van prijzen en nominaties en sterrenrecensies voor de producties en werking.

Over Kim Karssen 

Kim Karssen (1996) behandelt grootse thema’s grotesk en op speelse wijze. Met liefde voor taal en verhalen, en een universum aan typetjes en mimieken, balanceert ze even fantasievol als gevoelig tussen grap en traan. Hierbij schuwt ze de rafelranden niet en vliegt ze graag uit de bocht. 
Kim maakte eerder de solo's Love Story, Het Sterven en De Grap (met Benjamin Abel Meirhaeghe), de voorstellingen Bloomsbury, Oorlog en Vrede (Frascati Producties, Nominatie BNG Theaterprijs 2021) en Mephisto Park (Frascati Producties, met Florian Myjer) en Kier (met Hendrik Kegels). Ook werkte ze samen met De Warme Winkel (o.a. De Warme Winkel Speelt De Warme Winkel en Vincent Rietveld Gaat Voor De Louis D’Or).  

Over Hendrik Kegels

Hendrik Kegels’ (1996) beeldend theater voor alle leeftijden is buitengewoon fantasierijk en absurdistisch met speels naïeve kenmerken en (beeld)taal. Met een nostalgie voor de tijd waarin de reus, de schone slaapster of de draak een schat in je tuinhuis bewaken, maar zo waarachtig als een buurman die zijn hond uitlaat, nodigt hij je uit om te geloven in het onwaarschijnlijke. 
Hendrik won de BNG Theaterprijs voor Om de hoek woont een struik (met Sonja van Ojen) en maakte met Kim Karssen de voorstelling Kier (i.s.m. hetpaleis). Als acteur speelde hij bij Theater Artemis (NL) en Ontroerend Goed (BE). Als maker is hij verbonden aan Festival Cement, Makershuis Tilburg, Feikes Huis en Stip jeugdtheaterproducties.