© Milena Twiehaus

PART

Amos Ben-Tal / OFFprojects / Ragazze Quartet
vr 4 nov ’22 - do 9 mrt ’23
Dans, muziek van Beethoven en een moderne 4DSOUND technologie smelten samen tot een bijzondere zintuiglijke ervaring.
vr 4 nov ’22
-
do 9 mrt ’23

PART is een voorstelling waarin dans, muziek van Beethoven en vooruitstrevende 4DSOUND technologie samensmelten tot een immersive zintuiglijke ervaring. PART is een spannende, nieuwe samenwerking tussen OFFprojects, Ragazze Quartet en geluidsontwerper Salvador Breed.

PART gaat over leegte en fragmentatie. Wat blijft er achter als we iets terugtrekken of verwijderen? Welke potentie heeft negatieve ruimte? Wat komt er aan het licht als we het geheel ontrafelen en de individuele delen bekijken? Leegte wordt vaak geassocieerd met verlies, maar PART laat zien dat het ook nieuw potentieel kan betekenen – juist nu.

Met als vertrekpunt het monumentale strijkkwartet van Beethoven op.132, één van zijn laatste en meest rijke werken, deconstrueren en spelen choreograaf Ben-Tal en het ensemble van tien top dansers en musici met de notie van leegte.

Het publiek zit rondom het speelvlak. Mede door de magische geluidscompositie van Salvador Breed, neemt PART het publiek mee op een emotionele en filosofische reis door ruimte, beweging en klank.

Nagesprek 

Op woensdag 8 maart is er een nagesprek. Aanwezig in dit nagesprek zijn choreograaf Amos Ben-Tal, componist en geluidsontwerper Salvador Breed en een van de muzikanten van Ragazze Quartet. Samen geven ze inzicht in de relatie tussen de muziek, dans en ruimtelijkheid in het stuk en delen ze ervaringen uit het creatieve proces. 

Het gesprek zal in het Engels gevoerd worden. 

  • Duur: 75 min.
  • Aansluitend is er een nagesprek van ca. 30 minuten op wo 8 mrt.

OFFprojects 

OFFprojects is een collectief dat interdisciplinaire performances en installaties maakt met dans, muziek, beeld en woord. Het bestaat uit voormalige dansers van het Nederlands Dans Theater en Batsheva Ensemble die zich verzamelen rondom het werk van choreograaf en musicus Amos Ben-Tal. Hun meest recente voorstelling Interval is in 2022 genomineerd voor De Zwaan voor de meest indrukwekkende dansproductie.
Klik hier voor meer info over OFFproject.

Ragazze Quartet 

Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.
Klik hier voor meer info over Ragazze Quartet.

Salvador Breed 

Salvador Breed creëert geluid, muziek en technologie voor een breed scala aan contexten zoals live performances, modeshows, video-art en interactieve kunstinstallaties. Als mede-oprichter van het geluidsbedrijf 4DSOUND is hij gespecialiseerd in het componeren van ruimte als een belangrijk element van soundtracks. Hij heeft onder andere gewerkt met: Iris van Herpen, Nanine Linning, Biosphere, Chanel en Red Bull.
Klik hier voor meer info over Salvador Breed.

In de pers 

"Pure dans en speelse abstractie leveren een sensatie van vrijheid op." Theaterkrant

"Een uitgekiend geluidsbeeld en fantastisch uitgevoerde livemuziek zetten de toon in Part, een voorstelling die de kijker meevoert in een intrigerende speurtocht door een strijkkwartet van Beethoven"  Het Parool

choreografie Amos Ben-Tal muziek Ludwig van Beethoven Ragazze Quartet Rosa Arnold, Jeanita Vriens-van Tongeren – viool, Annemijn Bergkotte – altviool, Rebecca Wise – cello dansers Alex Blondeau, Luca Cacitti, Wolf Govaerts, Xanthe van Opstal, Adam Khazhmuradov, Aurélie Cayla compositie en live elektronica Salvador Breed software op maat en live elektronica Poul Holleman ruimtelijk sound design 4DSOUND artistiek advies Yvan Dubreuil repetiteur Christophe Dozzi licht Xavier van Wersch kostuums Min Li zakelijke leiding Naomi Russell, Roland Spekle productie OFFprojects, Ragazze Quartet co-productie Beethovenfest Bonn partners Amare, Nederlands Dans Theater en Het Nationale Theater
Financieel mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten, NORMA Fonds, Prins Bernhard Cultuur Fonds.