© Isabelle Renate la Poutré

At The Spot Where I Find Myself

Genevieve Murphy / Stichting Rizoom / NB Projects
di 22 nov ’22 en wo 23 nov ’22
Solo performance door interdisciplinair kunstenaar Genevieve Murphy.
di 22 nov ’22
en
wo 23 nov ’22

De voorstelling verkent het onderwerp privacy en hoe we ons identificeren met de specifieke ruimtes die ons helpen emoties los te laten, waar we bescherming zoeken en waar we in verdwijnen.

Vastzittend in een positie van besluiteloosheid, wordt een vrouw zich steeds bewuster van haar lichaam in de ruimte. Ze observeert haar appartement als een verlengstuk van zichzelf en erkent tegelijkertijd de impact die het op haar handelingen heeft. "At The Spot Where I Find Myself" is een assemblage van herinneringen, ervaringen en projecties die je een intieme blik gunt in de wereld van de kunstenares en de personages die ze onderweg heeft ontmoet.

Voor de kleding werkte ze samen met de Belgische multidisciplinaire modekunstenaar Tom van der Borght. Dit concert is claustrofobisch, verontrustend, introvert, humoristisch en delicaat, met gesproken woord, geluid, beeld en performance als rode draad.

  • Duur: 60 min. 

Over Genevieve Murphy

Genevieve Murphy (Schotland, 1988) studeerde muziek en compositie aan de conservatoria van Glasgow, Birmingham en Den Haag. Ze woont en werkt in Amsterdam. In haar kunstpraktijk combineert ze performance en beeldende kunst met hedendaagse klassieke muziek.

Murphy’s composities en performances werden o.a. uitgevoerd in het Muziekgebouw aan ‘t IJ, Concertgebouw Amsterdam, Het Stedelijk Museum, Sectie C Eindhoven, Music Showroom SC Zagreb, ESC Graz, La Fenice Theatre Venice, MAXXI Rome en Gaudeaumus Utrecht. Ze werkte samen met o.a. Slagwerk Den Haag, Koninklijk Concertgebouworkest Camerata, Storioni Trio, Ex Novo Ensemble en International Ensemble Modern Akademie Frankfurt.

Naast het maken van composities voor diverse muziek-, beeldende kunst- en theaterprojecten, reist Genevieve door Europa met traditionele en geïmproviseerde stukken voor de doedelzak. Ook treedt ze op met muzikanten als Andy Moor (The Ex) en Terrie Hessels.

Eerder stond ze in Frascati met I don't want to be an individual all on my own en Something in this universe.

concept, compostie & performance Genevieve Murphy designer Tom van der Borght assistent Tom Sofie Renap dramaturg tekst Nienke Scholts dramaturg performance Konstantina Georgelou eind regie Peter Leung decor Manuel Boutreur technicus Colin Kassies lichtontwerp Tim Vermeulen tour technicus Amber Stallenberg coördinator Stichting Rizoom Milena Haverkamp productie NBP Yonina van Geel coach Nicole Beutler financieel manager Margreet Huizing  sound engineer Nicholas Thayer electronic beats Gerri Jäger mixing mastering Gary Shepard 

Met dank aan: 
Gerri Jäger, Taleah van Ras, Jimmy-Pierre de Graaf & all partners of Stichting Rizoom.