De week van magisch denken: Rituele maaltijd

Alexandra Broeder i.s.m. Arjan Broers
za 24 sep ’22 17:30
Met 30 mensen aan een lange tafel gezeten, de schoenen uit en in stilte, delen we een maaltijd als een manier om tastend om te gaan met onze kwetsbaarheid, onze eindigheid, onze eenzaamheid en onze gezamenlijkheid.
za 24 sep ’22
17:30
  • za 24 sep ’22
    17:30
    Frascati, Amsterdam
    Frascati 2

Mens tussen nu en eeuwigheid.
Wees welkom, precies zoals je bent.

In nauwe samenwerking met theoloog en pastor bij de Amsterdamse Dominicuskerk, Arjan Broers organiseren Alexandra Broeder en Frascati op zaterdag 24 september een rituele maaltijd voorafgaand aan de voorstelling. Met 30 mensen aan een lange tafel gezeten, de schoenen uit en in stilte, delen we een maaltijd als een manier om tastend om te gaan met onze kwetsbaarheid, onze eindigheid, onze eenzaamheid en onze gezamenlijkheid.

De week van magisch denken

De rituele maaltijd is onderdeel van De week van magisch denken, het theatrale contextprogramma over doodsverlangen, doodsangst en de (on)mogelijkheid tot leven. Centraal in deze week staat The Gift, de voorstelling die Alexandra maakte met de 22-jarige Anouk van Kampen over haar euthanasiewens vanwege psychisch lijden. Bij de week hoort de podcast Magisch Denken: een serie waarin Alexandra met diverse gasten in gesprek gaat over psychisch lijden, leven en dood. Gedurende de week is een intieme audio-installatie te bezoeken die Alexandra en haar team ontwikkelden tijdens hun residency in Museum van de Geest, in samenwerking met jongeren in behandeling bij ggz-instelling Het Huis in Haarlem. In deze installatie nemen de jongeren je mee in hun grenswereld tussen leven en dood en nodigen ze je uit om voor even mens te zijn. Een mens tussen hemel en aarde. 

Aansluitend kan The Gift bezocht worden. 

Concept Alexandra Broeder en Arjan Broers Scenografie Sacha Zwiers Regieassistentie en productie Nikita Oldert In samenwerking met Frascati