© Sanne Peper

DE STOKJESMAN (10+)

Dood Paard / Toneelmakerij
do 8 sep ’22 16:00
Coming-of-age over de ontdekking dat je ouders niet altijd helden zijn en je het soms zelf beter kan redden.
do 8 sep ’22
16:00
  • do 8 sep ’22
    16:00
    Frascati, Amsterdam
    Frascati 4

Vroeger in Israël. Weet je nog Patichek? Jij daar geboren. Hij was zo klain. Katan. Ik hield hem in mijnes yad. Zo katan. Een bange baby. Bang voor alles net als jouw mama. En vooral bang voor kakkerlakken. Djoekim. Eèn keer Patichek naar wc. Doet wc-deur dicht, maar achter wc-deur: djoek. Jij schreeuwen. Mama schreeuwen. Kakkerlak schriekken. Papa ook schriekken! En howlen, howlen, howlen. Net een maisje. Papa komt. Maar ikke nieks zien. Behalve djoek. Dus lachen. Ikke djoek doodmaken. Easy. Maar altijd bang. Doenne armen. Doenne benen. Net stokjes. Als een stokjesman. Patichek. Een echte Patichek.

DE STOKJESMAN is een schaamteloos absurdistisch verhaal over de zoektocht van een Pools-Israëlisch gezin naar het vinden van een thuis. Over heimwee naar het geboorteland, loskomen van je wortels en de ontdekking dat je ouders niet altijd helden zijn. 

Tomer Pawlicki schreef het verhaal, dat deels gebaseerd is op elementen uit zijn eigen leven. DE STOKJESMAN kwam uit in boekvorm bij De Nieuwe Toneelbibliotheek. 

DE STOKJESMAN is een coproductie van Dood Paard en de Toneelmakerij, in samenwerking met Theater De Krakeling. 

  • Leeftijd: 10+
  • Opgenomen in het programma van We Are Public

tekst Tomer Pawlicki regie en spel Paul Knieriem, Tomer Pawlicki en Manja Topper dramaturgie Paulien Geerlings