© Barbara Raatgever

De man die elke dag de krant van gister krijgt en er nu genoeg van heeft

De Theatertroep
di 27 sep ’22 - za 1 okt ’22
Een geëngageerde en swingende Brechtiaanse parabel vol humor en moraal, meezingers en achtervolgingen, showballet en urgente thema’s.
di 27 sep ’22
-
za 1 okt ’22

De man die elke dag de krant van gister krijgt en er nu genoeg van heeft! is een geëngageerde en swingende Brechtiaanse parabel vol humor en moraal, meezingers en achtervolgingen, showballet en urgente thema’s.

Hoe beter opkomend populisme, de rol van de media en de verantwoordelijkheid van het individu aan de kaak te stellen dan middels een laagdrempelige actiemusical vol antihelden, liedjes en explosies? In deze tijden, die bulken van fake news, fact checken en burgers en politici die feiten verwerpen als “ook maar een mening”, is het geen overbodige luxe om je zo nu en dan af te vragen: “Wat is waar?”.

De voorstelling werpt een kritische blik op de rol die media spelen binnen het publieke debat en de samenleving als geheel. Welke invloed hebben zij op de groei van de macht van populisten? Het lijkt er niet meer toe te doen of iets op een feit of een mening gestoeld is. De vraag wat echt en wat nep nieuws is, wordt steeds relevanter. Deze actiemusical is een satirische vertelling die deze problematiek op geestige en absurdistische wijze aan de kaak stelt, en het publiek zingend, dansend én de wereld verbeterend de zaal uit stuurt.

In de pers

"Vrouw die naar theater gaat woest dat alles nep is" - De Pin (de Speld)

van en met Rosa Asbreuk, Roos Bottinga, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Nicoline Raatgever regie Eva M.C. Zanen tekst Matthijs Bockting en Eva M.C. Zanen dramaturgie stage Lotte Melkert vormgeving Sjaan Hofstede muziek Joeri de Graaf / Nineyard Audio educatie Merijn van Beusekom