De Rekening

Frascati Producties /Jan Hulst & Kasper Tarenskeen

In De Rekening staat de balende mens centraal. Een alcoholist gaat, als een moderne Don Quichot, ten onder aan zijn zelfopgelegde problemen. Er van uitgaande dat het leven nooit en nergens een pretje is, onderzoeken Jan Hulst & Kasper Tarenskeen waar de schoen wringt. En waar het gevecht ligt. Ze zoeken de dunne scheidslijn op tussen melodrama en ironie. Ze tonen een wereld waar apocalyptische, filmische beelden en muziekstijlen een nieuw soort romantiek ademen.

In de pers

"Soms haakt een voorstelling zich steviger in je vast dan dat je direct na afloop zou hebben vermoed. Deze is er zo één die zich regelmatig opnieuw opdringt, door de totaal weirde atmosfeer, het sterke beeld, de muziek, de eigenheid." - Karin Veraart (de Volkskrant) zette De Rekening in haar top 10 beste voorstellingen van seizoen 15-16.

  • Duur: 70 min

Credits

tekst & regie Jan Hulst, Kasper Tarenskeen compositie Kasper Tarenskeen spel Jim Deddes, Tessa Jonge Poerink muziek Jarno van Es kostuum Vita Mees lichtontwerp Ramses van den Hurk foto Bas de Brouwer
De Rekening is (mede) mogelijk gemaakt met financiële steun van Stichting Janivo.

Over Jan Hulst & Kasper Tarenskeen

Jan Hulst & Kasper Tarenskeen (Nederland, 1987 & 1988) tonen een wereld waar apocalyptische, filmische beelden en muziekstijlen een nieuw soort Romantiek ademen. Ze zoeken de dunne scheidslijn op tussen melodrama en ironie.

Jan Hulst rondde in 2014 de regieopleiding af van de AHK met een eigen bewerking van Heijermans’ Op hoop van zegen en een bewerking van La Dame aux Camélias van Alexandre Dumas fils. Al tijdens zijn studie werkte Jan samen met componist Kasper Tarenskeen, die o.m. zanger was van The Kyteman Orchestra, programmeur is bij Odeon en het Young Pianist Foundation-festival.

Direct na zijn afstuderen ging Jan Hulst, samen met Kasper Tarenskeen, aan de slag bij Frascati Producties. In januari 2015 kwam The Woods uit bij Frascati Producties: een vervreemdend soort hyperrealisme. ‘Van Warmerdamse ironie.’ aldus de Theaterkrant. Hierna regisseerde het duo de 18e editie van Starring bij de Toneelschuur: Alfred de Mussets Lorrenzaccio (2015) met 15 jongeren. Daarna regisseerden ze bij Oostpool de studenten uit het 3e jaar van de Arhnemse acteursopleiding. Martin Crimps In de Staat van Geluk (2015) werd een bizar en muzikaal stuk. In seizoen 2015-2016 brengen Jan en Kasper bij Frascati Producties twee theaterproducties.