Scheeps-Horeca

Frascati Producties / Jan Hulst & Kasper Tarenskeen
Is jouw boemboe Conimex?

Jan Hulst en Kasper Tarenskeen schrijven en regisseren epos-stukken die het leven van hun generatie onder de loep legt en vooral flink op de hak neemt.  Licht geïnspireerd op vermeende gedeelde roots in Indonesië onderzoeken zij met zo min mogelijk voorkennis hoe hun voorvaders de reis naar De Oost ervoeren. Scheeps-Horeca is een coming of age drama waarin drie Amsterdammers op zoek naar vaste grond onder de voeten, maar vooral ook naar peper. Wat drijft je om naar de andere kant van de wereld te reizen als het negen maanden duurt en je waarschijnlijk dood gaat onderweg?

In de pers

"In een meeslepende van commentaar en oprechte emoties laat deze voorstelling treffend de historisch zwakke plek van de Hollander zien." (uit: juryrapport BNG Nieuwe Theatermakersprijs 2016)

"Scheeps-Horeca van Jan Hulst & Kasper Tarenskeen is een aanstekelijke zoektocht naar roem en zingeving." - *** Theaterkrant

Lees het interview van SSBA-Salon met Jan & Kasper

  • Duur: 80 min
  • Scheeps-Horeca is genomineerd voor de De BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs en is onderdeel van het Nederlands Theater Festival !

Credits

tekst en regie Jan Hulst & Kasper Tarenskeen spel Jim Deddes, Thomas Höppener, Tim Linde kostuums Nola van Timmeren lichtontwerp Attila Nemeth foto Bas de Brouwer

Over Jan Hulst & Kasper Tarenskeen

Jan Hulst & Kasper Tarenskeen (Nederland, 1987 & 1988) tonen een wereld waar apocalyptische, filmische beelden en muziekstijlen een nieuw soort Romantiek ademen. Ze zoeken de dunne scheidslijn op tussen melodrama en ironie.

Jan Hulst rondde in 2014 de regieopleiding af van de AHK met een eigen bewerking van Heijermans’ Op hoop van zegen en een bewerking van La Dame aux Camélias van Alexandre Dumas fils. Al tijdens zijn studie werkte Jan samen met componist Kasper Tarenskeen, die o.m. zanger was van The Kyteman Orchestra, programmeur is bij Odeon en het Young Pianist Foundation-festival.

Direct na zijn afstuderen ging Jan Hulst, samen met Kasper Tarenskeen, aan de slag bij Frascati Producties. In januari 2015 kwam The Woods uit bij Frascati Producties: een vervreemdend soort hyperrealisme. ‘Van Warmerdamse ironie.’ aldus de Theaterkrant. Hierna regisseerde het duo de 18e editie van Starring bij de Toneelschuur: Alfred de Mussets Lorrenzaccio (2015) met 15 jongeren. Daarna regisseerden ze bij Oostpool de studenten uit het 3e jaar van de Arhnemse acteursopleiding. Martin Crimps In de Staat van Geluk (2015) werd een bizar en muzikaal stuk. In seizoen 2015-2016 brengen Jan en Kasper bij Frascati Producties twee theaterproducties.