Buut, De naderende dood!

Frascati Producties /Toneelgroep Oostpool / Jan Hulst & Kasper Tarenskeen

Tijdens een intercontinentale vlucht krijgt Tim Linde een vieze vliegtuigmaaltijd voorgeschoteld die hij toch opeet. Met een vegetarische curry kan weinig mis gaan, toch? Het tegendeel blijkt waar. Een doordringende Currylucht blijft hem achtervolgen, dagen douchen en liters deo ten spijt. Niets helpt. Langzaam worden Tim en zijn wereldbeeld steeds geler. Bruingeel. Het geel van curry.

In Buut, De naderende dood! zien we een man anderhalf uur lang zwaar verliezen van de natuur. Zijn aftakelende lichaam is een klap in het gezicht van zijn steeds scherper wordende geest. Ja, Moeder Natuur keert zich tegen Tim. Ze zingt, praat, scheldt en smeekt. 's Nachts fluistert ze in zijn dromen dat ze hem gaat pakken, steken, doodknuffelen. De stroperige weg naar het einde heeft hem flink in zijn kladden. En ja, dat lot ondergaat uiteindelijk iedereen, maar Tim had er tot nu toe gewoon nog niet echt over nagedacht.

In de pers

"Onmisbaar werk: een verwarrende, rijke, hilarische, wanhopende en unieke blik op het met rasse schreden naderende einde van alles" - **** Theaterkrant

"Buut,de naderende dood! trapt de tijdgeest snoeihard op zijn staart" - **** Het Parool

  • Duur: 85 min
  • 2 mei is de voorstelling opgenomen in het aanbod van We are Public.

Credits

concept & regie Jan Hulst en Kasper Tarenskeen spel Nadia Babke, Emma Pelckmans, Tim Linde, Thomas Hoppener en Chris Peters muziek Kasper Tarenskeen, David van der Leeuw kostuums Nola van Timmeren scenografie Koen Steger lichtontwerp Attila Nemeth techniek Michael Yallop publiciteitsbeeld Hans van der Leeuw dagelijksportret.nl fotografie Sanne Peper in coproductie met Toneelgroep Oostpool met dank aan Thijmen Doornik, Teddy Cherim, Joycelynn Wigmans, Xiomara van Eendenburg 

Over Jan Hulst & Kasper Tarenskeen

Jan Hulst & Kasper Tarenskeen (Nederland, 1987 & 1988) maakten sinds het afstuderen van Jan Hulst (AHK, Regie 2014) een vliegende start bij Frascati Producties. Achtereenvolgens maakten zij The Woods (2015), De Rekening (2015) en Scheeps-Horeca (2016, genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theaterprijs en geselecteerd voor Circuit X). Daarna maakten ze speciaal voor Oerol de locatievoorstelling en publiekshit De Ilias (in coproductie met Toneelgroep Oostpool). Inmiddels schrijft het duo al het theaterwerk zelf, waarbij ze klassiekers uit de wereldliteratuur door de gehaktmolen halen en met brute humor naar het heden trekken.