Evita

Jan Wienowiecki / Regie opleiding ATD, Amsterdam
za 25 jun ’22 21:00
Een voorproefje op een nog niet bestaande, radicaal vernieuwende enscenering van de musical Evita.
za 25 jun ’22
21:00
  • za 25 jun ’22
    21:00
    Frascati, Amsterdam
    Frascati 3

Deze voorstelling is niet af.
Daarom is deze voorstellingstekst ook niet af.
Uit een grote fascinatie voor musical is dit onderzoek gestart: een voorproefje op een nog niet bestaande, radicaal vernieuwende enscenering van de musical Evita, in een kleinschalige setting. Losse scènes waarin de maker de confrontatie met het bestaande materiaal opzoekt. Hoe kun je een verhaal vertellen dat los staat van wat muziek en libretto vertellen? Zo ontstaat er ruimte voor experiment, dat in de musicalsector juist nu nodig is. 

Tijdens zijn eerste afstudeervoorstelling, Afstudeermusical de Musical, realiseerde Jan Wienowiecki zich dat hij naast zelf ontwikkelde musicals ook onderzoek naar repertoiremusicals wil doen. Wat als je net in toneel gebruikelijk, een compleet nieuwe visie op een oud en bekend stuk verwerkt in een enscenering die losstaat van alle associaties die je met het materiaal zou kunnen hebben? 

In deze enscering zult u geen balkon en geen witte jurk zien. Verteld wordt het verhaal van Ché Guevara en een door hem ontwikkelde insectenverdelgmiddel, dat de politiek van een land en later de hele wereld voor altijd zal veranderen. 

  • Duur: 45 min
Onderdeel van:
Eindspel

Over de maker

Jan Wienowiecki, afstuderend aan de regie-opleiding in Amsterdam, is conceptueel kunstenaar, musicalregisseur en performer. Hij maakt experimenteel werk dat de grenzen van theater onderzoekt. Evita is naast een zelf ontwikkelde musical en de 6 uur durende marathonvoorstelling Parabool 0x5 zijn derde afstudeerproject en gaat op dit festival in premiere.