Passe-Partout

In Vorm Van Vier: Sam van Hulst, Roos Bottinga, Gina van Os & Eefje Paddenburg / Acteursopleiding ArtEZ, Arnhem
vr 24 jun ’22 19:30
vr 24 jun ’22
19:30
  • vr 24 jun ’22
    19:30
    Brakke Grond - Grote Zaal

Een ode aan zinsbedrog en een lofzang aan het hartstochtelijk verlangen om te spelen, tot we misselijk zijn.

In tijden van hectiek en misère, richten wij ons op wat er zich diep in ons binnenste afspeelt. We wijken af van al het waarlijke en zoeken naar de waan. Klop, klop! Wie is daar? Het is de chaos. 

Eerst was er een decor, daarna pas de bedoeling. ‘Passe-Partout’ vormt een samenraapsel van herinneringen aan al wat ooit bestaan heeft. Een nacht van zoekende figuren. Een ode aan zinsbedrog en een lofzang aan het hartstochtelijk verlangen om te spelen, tot we misselijk zijn.

Pats wiets, vier feeën op een fiets.

Vanaf onze zelfgeschapen en kalm draaiende planeet nemen wij, Gina van Os, Sam van Hulst, Eefje Paddenburg en Roos Bottinga afscheid van onze tijd op de Arnhemse toneelschool. Na zagen, schuren en schilderen verscheen de Passe-Partout. Een eeuwig schouwspel onder begeleiding van Mart van Berckel en Simon boer.

  • Duur: 45-60 min
Onderdeel van:
Eindspel

Over de makers

In Vorm Van Vier is een gelegenheidscollectief bestaande uit Sam van Hulst, Gina van Os, Eefje Paddenburg en Roos Bottinga. Vier klasgenoten van de Arnhemse toneelschool die elkaar vonden in een voorliefde voor vorm en absurditeit, maar ook in theater máken, in de letterlijke zin van het woord. Daarin het spelplezier en eigen intuïtie leidend nemen. Dan wijst de inhoud zich vanzelf.