© Jean van Lingen

Gouden Bergen

Yeliz Dogan / Ferhat Kaplan / Nina-Elisa Euson / Podium Mozaïek
vr 20 mei ’22 - za 21 mei ’22
Een ode aan de Turkse community.
vr 20 mei ’22
-
za 21 mei ’22

Gouden bergen is een kleurrijke, humorvolle voorstelling waarin Ferhat Kaplan en Yeliz Dogan op zoek gaan naar hun privilege als "derde generatie gastarbeiders" in Nederland. 

Met een kritische en liefdevolle blik kijkt het duo naar de Nederlandse maatschappij, maar ook naar zichzelf. Wat is er voorafgegaan aan de privileges die zij nu hebben? Wat zijn de verschillen tussen hun ervaringen en die van de generaties voor hen? Zijn ze Turkse Nederlanders, of eigenlijk nog steeds te gast? De voorstelling is geschreven en geregisseerd door theatermaker Nina-Elisa Euson. 

Gouden bergen is een ode aan de Turkse community. Een voorstelling die schuurt, lacht, huilt en brult. 

Onderdeel van:
TOWN TALES

Op woensdag 15 december 2021 was de negende aflevering van seizoen 2 van The Ballroom op NPO 2 extra te zien. Centraal stond de theatervoorstelling Gouden bergen, die gaat over de derde generatie Turkse gastarbeiders. Over de grote vraag: Is de derde generatie Turkse gastarbeiders Nederlander? Of nog steeds te gast? Deze aflevering is online te bekijken via NPO Start.

Za 21 mei in Frascati Café


  DJ N!RO
  20:20 - 21:00

 

 

 

 

DJ Saloua 
22:00 - 00:00 

 

 

 

 

 

 

regie en tekst Nina Elisa-Euson spel en tekst Ferhat Kaplan & Yeliz Dogan muziek Onur Kaletas artistieke coach Dionne Verwey beelddramaturg Pluck Venema PR, posterbeeld en website Sophia Blyden