© Jean van Lingen

Kunu

Onias Landveld / Bijlmer Parktheater
wo 18 mei ’22 en do 19 mei ’22
Een eclectische voorstelling van animatie en theaterspel.
wo 18 mei ’22
en
do 19 mei ’22

De humeurige God Elegua is mensen moe. Hij vindt ze onverteerbaar, koppig en onwillig te leren. Waarom zou hij zijn tijd verspillen aan onzinnige levensvragen? Wanneer hij antwoord, luisteren ze toch niet.

Het probleem met mensen zegt hij, is dat ze vervloekt zijn. Vervloekt door de daden van hun ouders en voorouders. Zonder het te weten, hebben ze een Kunu. En zolang ze dat niet begrijpen, zullen zij hun vicieuze cirkel nooit ontsnappen.

Kunu is een eclectische voorstelling van animatie en theaterspel. Een verhaal over de Afrikaanse diaspora en de gevolgen van trans- en intergenerationele overdracht. Een vertelling met raakvlakken voor alle culturen.

Na de voorstelling op 19 mei is er een nagesprek met Onias Landveld en Richard Kofi (hoofd programmeur Bijmer Parktheater) over de voorstelling, het makerschap en het maakproces van Kunu

Over Onias Landveld

Onias Landveld is een in Suriname geboren verhalenverteller. Als kind van ouders uit twee verschillende marron culturen beschouwt hij zichzelf donker aan beide kanten oftewel zwart in het kwadraat. Zijn roots liggen in de jungle van Suriname, maar hij heeft wortel geschoten in Nederland. Hierdoor zweeft hij tussen twee werelden, vier culturen en zes talen. En vanuit dat oogpunt staat hij op het podium.

Over Richard Kofi

Richard Kofi is hoofd programmeur bij Bijlmer Parktheater. Ook is hij kunstenaar, curator en is hij in 2021 benoemd tot stadstekenaar van Amsterdam. 

  • Duur: 60 minuten
  • Do 19 mei met nagesprek (20 min)
Onderdeel van

tekst en performance Onias Landveld regie Careline Peerwijk animatie Kristel Doest, Kaylee Huijbreghts, Aisha Madu, Lindsay Vluttert, Rossel Chaslie, Naomi van Heemst muziek Vernon Chatlein, Lady Shaynah, Leeroy Molly, Eva Skeete McLeed