Obed Akihary

The Ritual

Collective Issues / Bodine Sutorius & Alidtcha Binazon / Podium Mozaïek
wo 18 mei ’22 - do 19 mei ’22
Een interactieve theaterervaring waarbij je wordt ondergedompeld in een episch ritueel.
wo 18 mei ’22
-
do 19 mei ’22

You’re invited to join our ritual!

The Ritual is een interactieve theaterervaring waarbij je wordt ondergedompeld in een episch ritueel. Ondersteund door muziek van Thomas van den Berg gaan Bodine Sutorius en Alidtcha Binazon op zoek naar de elektrische, kolkende kracht die in een-ieder zit. Verwacht een avond vol speeches, opzwepende dans en gezang. Wees welkom.

Deze voorstelling ging eerder in première bij Podium Mozaïek tijdens RRReuring onder de naam Follow or Fall Low.

Onderdeel van:
TOWN TALES

Over Collective Issues

Bodine Sutorius en Alidtcha Binazon, A.K.A Collective Issues, maken immersieve voorstellingen waarin ze het publiek volledig onderdompelen in een theatraal universum. Hierin zien ze het publiek als deelnemer van het verhaal in plaats van passieve toeschouwer. Binazon en Sutorius hebben elkaar gevonden in een gedeelde fascinatie voor de thematiek: macht. Een thema dat hen als getinte vrouwen bezighoudt. Vragen als: ‘waar vind ik houvast als ik me machteloos voel?’ en ‘hoe sta ik op tegen de heersende machtsstructuren?’ hebben hun gevoed in het maken van The Ritual.

concept en spel Alidtcha Binazon & Bodine Sutorius muziek Thomas van den Berg eindregie Stijn Dijkema scenografie Nina Kay dramaturgie Nuno Blijboom technisch ontwerp Jela Nieuwstraten & Mano Nijkerk met bewerkte teksten van Naomi Alderman & Ayn Rand