De week van magisch denken: Rituele Samenkomst

Alexandra Broeder / Tijd van de Wolf i.s.m. Frascati en Arjan Broers
vr 13 mei ’22 17:30
Een ritueel gesprek.
vr 13 mei ’22
17:30
  • vr 13 mei ’22
    17:30
    Frascati, Amsterdam
    Frascati 3

Hoe gaan wij om met het leven, onze kwetsbaarheid en de dood, nu onze maatschappij steeds meer de verbinding met het geloof is kwijtgeraakt? Om dit te onderzoeken organiseren Alexandra Broeder en Frascati een ritueel gesprek.

Deze samenkomst wordt vormgegeven in nauwe samenwerking met theoloog en programmamaker Arjan Broers, pastor bij de progressieve Dominicuskerk in Amsterdam. Na afloop is er soep, wijn en brood en kan de voorstelling The Gift bezocht worden.

De week van magisch denken 12 t/m 14 mei

Doodsverlangen, doodsangst en de (on)mogelijkheid tot leven. Het theatrale contextprogramma De week van magisch denken, draait om grote thema’s. Centraal staat het project dat theatermaker Alexandra Broeder maakt met de 22-jarige Anouk van Kampen: The Gift. In The Gift neemt Anouk ons mee in haar gedachtewereld over leven en dood. Want wat als je sterk voelt dat het leven niet voor jou bedoeld is, dat je het niet kunt dragen? In verschillende bijeenkomsten en met uiteenlopende gasten wordt het gesprek aangegaan over euthanasie bij psychisch lijden, zingeving en co-creatie met mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Alexandra en haar team maken voorstellingen op het snijvlak van kunst en psychiatrie. Het zijn parallelle werelden die bevolkt worden door jongeren met een psychische ontwrichting. Als duistere gidsen brengen zij de bezoeker in contact met hun eigen donkerte en kwetsbaarheid. Eerder werkte Anouk al mee aan Alexandra’s projecten The Well (2017) en The Tree (2018/2019), beide i.s.m. Frascati Producties. Alexandra ontving in 2019 de Gieskes Strijbis Podiumprijs voor haar werk in het algemeen en de samenwerking die zij is aangegaan met de psychiatrie in het bijzonder.