Holland Festival: Le moindre geste

Selma Ouissi, Sofiane Ouissi (TN)
za 11 jun ’22 - zo 12 jun ’22
Een uitnodiging om de betekenis van kleine gebaren te ontdekken.
za 11 jun ’22
-
zo 12 jun ’22

Wat verbindt de mens over taalgrenzen en andere verschillen heen? Zus en broer Selma en Sofiane Ouissi focussen op het lichaam dat een verhaal vertelt, als een archief van geleefde ervaringen.

In de voorstelling Le moindre geste nodigen ze het publiek uit om op een ongebruikelijke manier naar een verteller te ‘luisteren’, door te letten op de kleine gebaren tussen de woorden.

In de afgelopen jaren verzamelden de makers meerdere levensverhalen. Mensen vertelden over de gebeurtenissen die hen gevormd hebben. Elk verhaal is de basis voor een collectieve beweging. Elke voorstelling is anders: telkens belichaamt een nieuwe groep lokale deelnemers twee verhalen.

Doordat beeld en geluid zijn gescheiden, kunnen de deelnemers alleen de fysieke gebaren van de verteller overdragen. Het publiek ziet deze collectieve beweging en hoort het verhaal van de verteller. Juist door deze indirecte weg, krijgt de lichaamstaal extra nadruk: het individuele gebaar wordt collectief en nodigt uit tot empathie.

  • Frans, Nederlands, Arabisch - boventiteling: Engels, Nederlands
  • Duur: 3 uur

In de pers

  • ''Met kleine gebaren de maatschappij veranderen. Selma en Sofiane Ouissi geloven er heilig in. In Le Moindre Geste vragen ze aandacht voor levensverhalen van mensen in de marge'' NRC
  • Luister hier naar de podcast van De Groene Amsterdammer over Le Moindre Geste

concept Selma & Sofiane Ouissi in samenwerking met Nicolas Sburlati performance lokale deelnemers uitvoerend producent les ballets C de la B regie Selma & Sofiane Ouissi