Sanne Peper

Looking for Habibi

Toneelhuis & Dood Paard
do 28 apr ’22 - za 30 apr ’22
Een voorstelling over de betekenis van liefde in ons leven.
do 28 apr ’22
-
za 30 apr ’22

Drie acteurs, een zangeres en een muzikant zijn collectief op zoek naar de liefde. Ze buigen zich over dit grote gevoel dat zich op zoveel kan richten. Het kind dat je baart, de mens met wie je leeft, de aarde waarop je woont. Maar ook op het land waar je geboren bent, de stoel waarop je vader altijd zat, de geur van rozemarijn, het wapen waar je je vijand mee doodt. Ze formuleren met woorden en stemmen, geluiden en beelden op een landschap van zand.

Gevoelens wonen in de mens, maar de mens woont in zijn liefde. Dat is geen metafoor, maar de werkelijkheid: de liefde is niet zo aan het ‘ik’ gehecht dat zij het ‘jij’ alleenals object zou hebben; zij bevindt zich tússen ‘ik’ en ‘jij’. Looking for habibi is de voltooiing van een trilogie.
 
Na de ontmoeting in De verse tijd en het samenwonen in Homemade, onderzoeken Mokhallad Rasem en Kuno Bakker nu samen met actrice Janneke Remmers, zangeres Britt Truyts en muzikant Peter Verhelst de liefde.

Nederlandse première do 28 april 2022

 

Duur: 90 minuten

In de pers

"In Looking for habibi neemt de zoektocht naar de liefde evenveel vormen aan als er relaties zijn" de Standaard

van en met Mokhallad Rasem, Kuno Bakker, Janneke Remmers zang Britt Truyts muziek Peter Verhelst lichtontwerp Michael Yallop techniek Iwan Van Vlierberghe productie Dood Paard coproductie Toneelhuis met steun van De tax shelter van de belgische federale overheid en Casa Kafka Pictures tax shelter powered by Belfius