Kaartverkoop Holland Festival is gestart

Het grootste internationale podiumkunstenfestival van Nederland komt in juni terug naar Frascati en de kaartverkoop van de eerste voorstellingen is nu gestart! Bezoek o.a. Jérôme Bel van Frascati-maker Maria Magdalena Kozłowska, Pankaj Tiwari, Théâtre Vidy-Lausanne, Frascati Producties.

 

Frascati is festivallocatie 

Het Holland Festival is het grootste internationale podiumkunstenfestival van Nederland en een van de oudste festivals in Europa. Het festival toont grensverleggende voorstellingen van makers van over de hele wereld, van theater, dans, muziek, muziektheater en opera tot multidisciplinaire vormen en crossovers met beeldende kunst, digitale kunst, fotografie en film. Ook dit jaar is Frascati weer vaste festivallocatie.

Holland Festival programma in Frascati

ÔSS - Marlene Monteiro Freitas
ÔSS is de krachtige ontmoeting tussen de Kaapverdische choreografe Marlene Monteiro Freitas en dansgezelschap Dançando com a Diferença. Samen creëren ze een poëtisch en anarchistisch dansmanifest, een ervaring die alle scheidslijnen overstijgt.

Jérôme Bel - Maria Magdalena Kozłowska, Pankaj Tiwari, Théâtre Vidy-Lausanne, Frascati Producties
Jérôme Bel schreef een ‘auto-bio-choreo-grafie’ over zijn werk als choreograaf en zijn betrokkenheid bij de wereld om hem heen. Omdat hij zelf vanwege het klimaat niet meer reist, wordt zijn verhaal in Amsterdam verteld en bewerkt door Frascati-maker Maria Magdalena Kozłowska en Pankaj Tiwari. 

Prophétique (on est déjà né.es) - Nadia Beugré
Nadia Beugré baseerde haar nieuwste werk op het leven en werk van een transgender community die ze ontmoette in Abidjan (Ivoorkust). In een patriarchale maatschappij die doet alsof ze hen niet ziet, navigeert deze creatieve groep met felle onafhankelijkheid tussen genders.

Epitaph - Ed Atkins
Ed Atkins maakt een nieuwe uitvoering van zijn performance stuk, Epitaph, voor het Holland Festival. Het is Atkins' enige live werk, dat bij elke uitvoering een nieuwe titel krijgt. Epitaph toont Atkins' poging tot een adequate voordracht van het gedicht The Morning Roundup (1971) van de New Yorkse schrijver Gilbert Sorrentino, doorspekt met zang en drama.

Tickets voor deze voorstellingen zijn beschikbaar via onze website én via Holland Festival.  

Holland Festival: Epitaph

Ed Atkins (UK)

Sun 18 Jun ’23 21:00

Holland Festival: Prophétique (on est déjà né.es)

Nadia Beugré (CI)

Fri 16 Jun ’23 - Sun 18 Jun ’23

Holland Festival: Jérôme Bel

Maria Magdalena Kozłowska / Pankaj Tiwari in coproductie Frascati Producties en Théâtre Vidy-Lausanne

Tue 13 Jun ’23 and Wed 14 Jun ’23

Holland Festival: ÔSS

Marlene Monteiro Freitas (CV)

Fri 9 Jun ’23 and Sat 10 Jun ’23