Presentatie klooi residentie #1 Aike Jansen

Aike Jansen
Sun 26 Nov ’23 16:00
Presentatie van de Klooi residentie van Aike Jansen in Het Verbond
Sun 26 Nov ’23
16:00
  • Sun 26 Nov ’23
    16:00
    Frascati
    Het Verbond

In de Klooi Residenties van Het Verbond krijgen makers tijd en ruimte om geheel vrijblijvend onderzoek te doen naar een onderwerp naar keuze. Na afloop van de klooi-periode delen makers in een presentatie hun ervaringen en vondsten. 

Tijdens de allerseerste Klooi residentie van Het Verbond maakt Aike Jansen ruimte voor haar makerschap. Ze zal zich tijdens de residentie van een kleine week vooral op zines storten, haar lievelingsmedium.

Een zine is een klein magazine, self-published, vaak voor een bepaalde community of over een bepaald onderwerp. 'Voor mij zijn zines een heel toegankelijk medium waar je zelf volledige agency over hebt. Iets om gratis te verspreiden, achter te laten in de openbare ruimte, uit te delen of te ruilen. Een space helemaal van jou, maar niet zo vluchtig als social media. Ik ben van plan om in Het Verbond zines te maken, teksten te editen, nieuwe methodes van binden te leren en uitproberen. Wat kan ik allemaal kwijt in deze vorm? Hoe verhoudt tekst en beeld zich tot de vorm? Een onderzoek naar de intimiteit van papier en het spel van woord en beeld.' 

Op zondag 26 november deelt Aike haar bevindingen voor publiek in Het Verbond (Nes 71).

* Locatie: Het Verbond, Nes 71, Amsterdam

* Helaas is de ruimte niet rolstoeltoegankelijk

* gratis toegankelijk, reserveer via hetverbond@frascatitheater.nl

Credits

Aike Jansen (Amsterdam, 1997, zij/haar) is creatief producent en vormgever. Ze deelt zowel vanuit die rollen als persoonlijk graag verhalen – over alledaagse momenten in de stad, over eten of boeken die ze leest. 'Over het gevoel als de zon mijn straat of de zee in het avondlicht laat gloeien; hoe het is om samen simpel Italiaanse pasta te maken en te eten; of hoe een oorlog via je scherm je dagelijks leven in een houdgreep houdt.' Ze legt deze observaties het liefst vast in een mix van foto en tekst, in collages en in zines.