HULP

De Veenfabriek
Tue 30 Jan ’24 - Sat 3 Feb ’24
Een tragikomisch muziektheater over het gevoel dat je nooit genoeg doet.
Tue 30 Jan ’24
-
Sat 3 Feb ’24

In het theatertje om de hoek bereidt een groep zorgmedewerkers een benefietavond voor. Nadat ze de beelden zagen van de vreselijke ramp in Chili konden ze niet stil blijven zitten.

De handen worden massaal uit de mouwen gestoken. Ieder draagt z’n steentje bij: stoelen worden klaargezet, de ingezamelde kleding gesorteerd, het buurtbandje doet een soundcheck en misschien maakt zelfs de lokale BN’er zijn opkomst. Want alle kleine beetjes helpen - toch? Gaandeweg slaat goede moed om in twijfel: we willen helpen, maar helpt het ook?

HULP is tragikomisch muziektheater over dapper handelen en onhandig pogen het goede te doen in een wereld die steeds ingewikkelder lijkt. Met HULP rondt de Veenfabriek haar drieluik KLAP af. Ieder deel is geïnspireerd door de vraag “Waar doe je goed aan?” en portretteert een groep die zich (min of meer) professioneel verhoudt tot een grote en ontwrichtende gebeurtenis op het wereldtoneel.

Na de werelden van de journalistiek in KRANT en internationaal recht in RECHT, duikt Veenfabriek met HULP in de goede bedoelingen van zorgmedewerkers en vrijwilligers. Ieder deel van KLAP staat op zichzelf. Doen we genoeg? Doen we het juiste? Overrompeld door de complexiteit van de wereldproblematiek liggen cynisme en afstomping op de loer.

"Er is veel systeemkritiek over de zorg mogelijk." - Interview met Joeri Vos en Teun Smit over HULP

Première do 1 feb '24 20:30

Duur: 100 min

tekst Joeri Vos en Teun Smits regie Joeri Vos regie-assistent Patsy Kroonenberg muziek en spel Jacobien Elffers, Roland Haufe, Phi Nguyen, John van Oostrum, Nimuë Walraven, Bastiaan Woltjer e.a. productie Diane du Pont publiciteit Lies Mensink en Anna Musch verkoop Bureau Berbee & Jansen

Over De Veenfabriek

Met muziek, theater, beeldende kunst, wetenschap, gastronomie, de actualiteit en persoonlijke verhalen creëert de Veenfabriek interdisciplinaire ervaringen, waarin alle zintuigen worden aangesproken. Vos' werk bij de Veenfabriek wordt geroemd om de nieuwe manier waarop in een intuïtieve dramaturgie, muziek en tekst samenvloeien en elkaar versterken.

De Veenfabriek stond eerder in Frascati met onder andere Maria Maria Maria, h/AI, RECHT en KRANT.

In de pers

"Nguyen en Haufe spelen weergaloos, ritmisch, weird. Ze zijn vreselijk, ze zijn aandoenlijk, ze zijn onuitstaanbaar en alles wat we hebben." De Groene Amsterdammer over RECHT

"Maria Maria Maria is fenomenaal muziektheater dat je moet zien om het te geloven." ★★★★★ de Volkskrant over Maria Maria Maria

"Een zenuwslopende journalistieke thriller." Theaterkrant over KRANT