Rebuilding a Voice

King Sisters
Fri 17 Feb ’23 and Sat 18 Feb ’23
Drie zussen deconstrueren de stem, op zoek naar meerstemmigheid.
Fri 17 Feb ’23
and
Sat 18 Feb ’23

            “Hear all voices at variance, hear all songs roared out at once.
                                                                        -    Susan Sontag aan Patti Smith

In Rebuilding a Voice deconstrueren drie zussen de stem, op zoek naar meerstemmigheid. Via klank en fysiek spel breken de King Sisters nieuwe vormen open, geïnspireerd door hedendaagse muziekgenres van klassiek, jazz tot pop. Zo leggen ze de veelkleurigheid van de menselijke stem bloot.

Hoe verhoud je je tot een veelheid aan constructies? We grijpen de vrouwelijke stem bij de lurven, ontkrachten de prestatiemaatschappij en bevragen de vrijheid van een underground cultuur. Is het mogelijk je eigen stem te hebben binnen een bestaande mal?

Vanuit een divers scala aan transformaties doen we een voorstel voor een utopische, meerstemmige maatschappij.

Credits

tekst, spel, muziek en concept Joske, Annelie en Marthe Koning eindregie Jessie L’Herminez dramaturgie Elowise Vandenbroecke eindcompositie Janne Piksen kostuum Akelei Loos licht en geluidsontwerp Neal Groot in samenwerking met Festival Cement en Via Zuid – Talentontwikkeling Podiumkunsten Limburg

Over King Sisters 

De zussen Joske (1989), Annelie (1992) en Marthe (1996) Koning vormen samen collectief King Sisters. Alledrie zijn ze podiumkunstenaars met hun eigen discipline en praktijk. Wanneer ze samen op de vloer staan vinden ze elkaar in een unieke muzikale taal, die is ontstaan in hun jeugd. 

Een voorstelling van King Sisters stelt je de vraag: "hoe verhouden we ons als individu tot het collectief?" Met hun zangstemmen als vertrekpunt creëren ze kunstzinnige, niet-alledaagse, a-capella concerten waarin ze elkaar, vanuit hun eigen disciplines, steeds uitdagen.  

Met hun heldere klanktaal ontroeren en verontrusten ze je. Zo hoopt dit trio je te laten voelen dat het persoonlijke, zoals je stem of je familie, direct verbonden is met de wereld waarin we leven. 

In 2018 won King Sisters voor Song of the Sisters the Best of Fringe Award.

COLLECTIEF NU 

Deze voorstelling is onderdeel van COLLECTIEF NU van wo 15 t/m za 18 februari. Deze week wordt Frascati collectief overgenomen door een nieuwe lichting collectieve theatermakers. Als je kaarten koopt voor meerdere voorstellingen in deze week, geldt een combikorting van €3,50 per ticket.