Paradijs Aan Het Einde (tekstlezing)

Collectief BLAUWDRUK
Sat 18 Feb ’23 19:00
Een clusterfucking oorssprongssprookje van Bijbelse proporties.
Sat 18 Feb ’23
19:00
  • Sat 18 Feb ’23
    19:00
    Frascati
    Frascati 2

Collectief BLAUWDRUK leest voor het eerst een versie van haar nieuwe tekst Paradijs Aan Het Einde, het derde deel van de Privilege Trilogie. Na twee radicale herschrijvingen van Vondels Gijsbrecht en Lucifer  bewerkt Collectief BLAUWDRUK momenteel  Adam in Ballingschap. In mei 2023 wordt dit de nieuwe locatietheatervoorselling van het collectief, deze februari lezen we de tekst voor het eerst voor een publiek.  
  
Kom je luisteren? 

In den beginne was er zand. In volstrekte gelijkwaardigheid leven de vier eerste mensen een zalig, zanderig bestaan in hun woestijn-paradijs. Wanneer Eva een appel krijgt aangeboden met de belofte dat ze ‘God’ wordt als ze hem eet, wordt het idyllische leven van de paradijsbewoners onherroepelijk overhoopgehaald. Gedurende één misselijkmakende dag vol twijfels en openbaringen ontspint zich een drama van Bijbelse proporties, waarin een gezamenlijke toekomst misschien wel net zo onmogelijk is als terugkeren naar het paradijs van toen. Want wanneer wordt het collectief geofferd voor het individu? Wat gaat er verloren als we niet meer aan elkaar gelijk zijn? En herkennen we het paradijs eigenlijk wel, als we erin zitten? 
  
Met Paradijs aan het Einde keert Collectief BLAUWDRUK nog een laatste keer terug naar een onspeelbaar meesterwerk van Vondel, om er geen snipper van heel te laten. Na Gijsbrecht van Amstel en Lucifer is nu Adam in Ballingschap aan de beurt. Het Bijbelse verhaal over goed en kwaad verwordt in de handen van BLAUWDRUK tot een vurige tragikomedie over zelfverrijking en altruïsme, over grenzeloze ambitie en gestrande groepsgevoelens.  
  
Paradijs aan het Einde is het sluitstuk van de veelgeprezen Privilege Trilogie van Collectief BLAUWDRUK. 

COLLECTIEF NU 

Deze voorstelling is onderdeel van COLLECTIEF NU van wo 15 t/m za 18 februari. Deze week wordt Frascati collectief overgenomen door een nieuwe lichting collectieve theatermakers. Als je kaarten koopt voor meerdere voorstellingen in deze week, geldt een combikorting van €3,50 per ticket. 

van Collectief BLAUWDRUK concept, tekst en spel Dinda Provily, Tijn Panis, Romijn Scholten en Bram Walter | creatief producent Emma van Zandvoort eindregie Matthijs IJgosse technische productie Ramses van den Hurk tekstbegeleiding Joachim Robbrecht met dank aan Het Amsterdamse Bostheater, Festival Karavaan