De oude man en de zee

Bogi Bakker / Regie opleiding, Toneelacademie Maastricht
Fri 24 Jun ’22 21:00
Een beeldende voorstelling die de verhouding tussen mens en natuur onderzoekt. 
Fri 24 Jun ’22
21:00
  • Fri 24 Jun ’22
    21:00
    Frascati
    Frascati 1

Een oude visser in een klein bootje vangt een enorme zwaardvis, die hem richting open zee sleurt. Drie dagen lang houdt hij de vislijn op spanning. Wie heeft nu wie gevangen? De worsteling met de eindeloosheid van tijd en landschap, een uitgeput lichaam en een gevecht op leven of dood verbindt de vis en de visser. Maar uiteindelijk moet één van de twee het gevecht opgeven.

Een beeldende voorstelling die de verhouding tussen mens en natuur onderzoekt. 

Door verstedelijking maken we de kracht van de natuur haast niet meer mee. In Nederland zijn we trots op onze fragiele controle over het water. Gebeiteld in een betonnen balk bij de Oosterscheldekering staat de tekst: ‘Hier gaan over het tij, de maan, de wind en wij’. We voelen ons groot en onschendbaar. ‘De oude man en de zee’ laat je nietig voelen ten opzichte van de natuur. 

Wat gebeurt er als we wel aan haar zijn overgeleverd? 

Is de bescherming die de stad ons biedt een vooruitgang, of een valkuil?

  • Duur: 60 min
  • Language No Problem
Part of

Credits

regie Bogi Bakker spel Jawi Bakker spel uitvoering in Maastricht Victor Olivier regieassistentie en muziek Wieger Meulenbroek kostuum Nine van Weert pop Franzi Leonie Keller naar het boek van Ernest Hemmingway dramaturgie Merith Smals begeleiding Kris Cuppens met dank aan Rietveld theater, Frank Spijkerman, Jean-Paul Caelen, Marc Zwietink, Jawi Bakker, Melanie Barelds, Leon de Vrede, Loek de Jongh, Noah Janssen, Ivar van der Walle en Frank Mineur.

Over de maker

Bogi Bakker is een regisseur en lichtontwerper die in 2022 afstudeert aan de Toneelacademie Maastricht. Zijn werk vertrekt vaak vanuit een kinderlijke verwondering. Die verwondering wordt gevoed door een verlangen naar het onbekende, het avontuur met op de achtergrond de grote natuurkrachten. In zijn afstudeerjaar maakt hij samen met klasgenoot Talla Dirkzwager de 9+ voorstelling ‘RONJA’, naar het boek van Astrid Lindgren. Vaak ontstaan er poëtische beelden uit een combinatie van knullige ‘houtje-touwtje constructies’ en technologische middelen.