What ever happened to Mr. Pete?

Sarah Moeremans / Het Zuidelijk Toneel
Tue 10 May ’22 - Sat 6 Jan ’24
Zie jij wat ik zie?
Tue 10 May ’22
-
Sat 6 Jan ’24

What Ever Happened to Mr. Pete? is not your usual play. Het publiek zit in twee groepen naast elkaar, maar ziet elkaar niet. De tribune en de speelvloer zijn door een muur in tweeën gedeeld. Wie ziet wat? Zien we hetzelfde? Wat is de werkelijkheid? En waarom willen we die zo graag snappen?

Deze vervreemdende theaterervaring is een zoektocht naar de waarheid achter Mr. Pete. Wie is hij? En wie zijn wij eigenlijk? Een noodzakelijke vraag in tijden van algoritmes, digitalisering en de viering van ons geluk als vrij individu. Een voorstelling over eenzaamheid, gemeenschappelijkheid en controleverlies. Grip verliezen en het gevoel hebben daarin alleen te zijn. Een gedeelde zoektocht, want ook Mr. Pete leert zichzelf kennen in korte, grappige scènes, bevolkt door een bonte stoet personages.

Geïnspireerd door het werk van Harold Pinter, Samuel Beckett, Luis Buñuel en David Lynch maken regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht een voorstelling over Mister Pete. Luchtig, krokant en met voldoende filosofische stevigheid. Ruimhartig belegd met spelplezier en inventiviteit. Zo bewijzen Sarah Moeremans en Joachim Robbrecht opnieuw dat luchtigheid ook heel ernstig kan zijn. Of zoals Joachim de voorstelling omschrijft: “Er is geen touw aan vast te knopen, of je aan op te hangen”.

In de pers

“Een hartverscheurend portret van eenzaamheid en vervreemding.” ★★★★ NRC

"Poëtisch, ontroerend, lichtvoetig en angstaanjagend toneel over de verweesde mens, die in weerwil van wat hij zelf misschien denkt, niet alleen is." Keuze van de criticus - Theaterkrant

"Een tegendraadse studie over die stille sluipmoordenaar, de eenzaamheid ★★★★ de Volkskrant

Duur: 100 minuten


Over Sarah Moeremans

Sarah Moeremans (1979) wordt in 2025 de nieuwe artistiek directeur van Het Zuidelijk Toneel. Sinds 2021 is ze betrokken als vaste regisseur en co-artistiek leider bij het gezelschap. Eerder werkte ze voor o.a. voor Oostpool en het Noord Nederland Toneel. Sarahs werk is filosofisch reflectief met een vleugje satire en taal als de belangrijkste bouwsteen. Sinds 2013 werkt ze zeer regelmatig met schrijver Joachim Robbrecht. Bij Het Zuidelijk Toneel maakte ze o.a. de succesvoorstellingen Rijgen, What Ever Happened to Mr. Pete? en Shut Up and Play with Me.

regie, tekst & decor Sarah Moeremans, dramaturgie & tekst Joachim Robbrecht tekst & spel Joep van der Geest, Gillis Biesheuvel, Judith van den Berg spel Ousmane Bangura, Luca Bötzel, Teun Donders, Myrthe van der Vuurst de Vries tekstredactie Artun Alaska Arasli kostuumontwerp Daphne de Winkel kostuums Ilse Vermeulen lichtontwerp Stan Bannier technisch geluidsontwerp Timo Merkies regie-assistent Quintijn Relouw productie ’n more  Ellen van Bunnik techniek Tom Ijpelaar, Arco Middendorp, Jurre Smulders, Joost ten Hagen artistiek advies Piet Menu fotografie Sofie Knijff met dank aan Juliette Luppes, Alicia Boedhoe, Hendrik Nieuwerf, Leon Bartels, Emile van Gils