Gavin-Viano en Cherish Menzo genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs 2023

Gavin-Viano en Cherish Menzo zijn genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs 2023 met hun performances bij Frascati Producties. Gavin-Viano is genomineerd met zijn voorstelling Bloodscent en Cherish Menzo met DARKMATTER, welke eerder werd geselecteerd als één van de meest indrukwekkende theaterproducties voor het Nederlands Theater festival, voor Het TheaterFestival Vlaanderen én is genomineerd voor de VSCD Mime/Performance Prijs.

 

De BNG Bank Theaterprijs gaat jaarlijks naar de beste voorstelling van seizoen 2022/2023. Met deze prijs stimuleert BNG Cultuurfonds jong theatertalent tot 35 jaar. De uitreiking is op vrijdag 8 september tijdens het Nederlands Theater Festival 2023.

Juryrapport Bloodscent - Gavin-Viano / Frascati Producties

“In de voorstelling Bloodscent van Gavin Viano verkeert hoofdpersonage Jennely in tweestrijd. Jennely, gespeeld door Princess Bangura, deelt haar geschiedenis met het publiek. In woorden en metaforen keert ze zichzelf binnenstebuiten om haar trauma op waardige wijze te delen met de aanwezigen. Ze wordt hierin gestoord door haar spirituele voorouders die haar aanmoedigen meteen tot de kern te komen, zodat ze haar innerlijke kracht kan hervinden. De wrijving tussen Jennely en haar voorouders vervormt de chronologie en logica die gepresenteerd wordt en zet een transgenerationeel trauma in nieuw perspectief. Wat overblijft is een rauwe, naakte waarheid, die dikwijls ongemakkelijk is om te zien. Maar wegkijken kan niet in dit ijzersterke audiovisuele ritueel.”

Juryrapport DARKMATTER  - Cherish Menzo / Frascati Producties / GRIP i.s.m. De Coproducers

“In de voorstelling DARKMATTER identificeert Cherish Menzo de duisternis als driving force voor heling en transformatie. Twee personages verkennen de sci-fi-achtige duisternis die op het podium wordt gepresenteerd. In de verkenning wisselen momenten van sterk beeldend theater zich af met totale duisternis. Hoodies, laklaarzen met plateauzolen, zwarte verf en gouden grills lijken te worden geïntroduceerd als de space suits die ze tot hier gebracht hebben. Maar ze zijn veilig gearriveerd, dus de bescherming kan worden uitgetrokken. De chopped-& screwed beats veranderen pessimistische rap-lyrics, die uit een andere realiteit afkomstig lijken, in een hypnotiserend mantra. Deze tools gebruiken de geweldige bewegers Cherish Menzo en Camilo Mejía Cortés om het publiek mee te nemen in hun donkere sprookjeswereld.”

DARKMATTER komt in het najaar terug tijdens Het TheaterFestival in Brussel, Nederlandse Dansdagen en Afrovibes Festival in Frascati. Bloodscent komt terug tijdens het Nederlands Theater Festival op wo 13 en do 14 sep in Frascati. 

D̶A̶R̶K̶MATTER

Cherish Menzo / Frascati Producties / GRIP i.s.m. De Coproducers

Tue 24 May ’22 - Sat 17 Feb ’24

NTF: Bloodscent

Gavin-Viano / Frascati Producties

Thu 16 Jun ’22 - Thu 14 Sep ’23