Enkidu Khaled & Chris Keulemans

Enkidu Khaled en Chris Keulemans maken bij Frascati Producties de voorstelling Bagdad.
 
Enkidu Khaled (Bagdad, 1985) is theatermaker en performer. Hij studeerde aan Institute of Fine Arts in Bagdad en DasArts in Amsterdam. De Irak-oorlog veranderde zijn leven: sinds 2008 woont en werkt hij in België. Samen met Mokhallad Rasem maakte hij de voorstellng Iraqi Ghosts. Ook maakte hij Gecrashed (Theatermaker, Monty, Scheld'apen 2010), Kid-nap (Monty, WorkSpaceBrussels, 2012) and Dreams of Environment (Batard Festival 2012). Bij Frascati ontwikkelde hij (samen met Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en Storm Op Komst) Working Method, waarvoor hij in 2016 de Big in Belgium-prijs kreeg.
Met Working Method ontwikkelde Khaled een werkmethode om op een relatief simpele manier nieuwe verhalen te maken en persoonlijke verhalen naar buiten te brengen.
 
Chris Keulemans is schrijver en journalist. In 1984 richtte hij de Amsterdamse literaire boekhandel Perdu op, dat nog altijd bestaat. In 1990 begon hij bij als programmamaker bij De Balie, centrum voor cultuur en politiek in Amsterdam. Van 1995 tot 1999 was hij hier directeur. Hij hielp onder andere bij het oprichten van Press Now, om onafhankelijke media in de Balkan te steunen. Tot 2014 was hij artistiek directeur van de Tolhuistuin, een cultuurcentrum in Amsterdam Noord. Hier wordt een mix aangeboden van muziek, theater, media, hiphop, kinderkunst en film. Keulemans publiceerde zes boeken: fictie en non-fictie en talrijke artikelen. Als journalist bezocht hij veel (post)conflict-steden als Sarajevo, Tbilisi, Beirut, Prishtina, Algiers en Ramallah.

Producties

  • Gecrashed (Theatermaker, Monty, Scheld'apen 2010)
  • Kid-nap (Monty, WorkSpaceBrussels, 2012)
  • Dreams of Environment (Batard Festival 2012)
  • Working Method (Frascati Producties, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Storm Op Komst, 2016)