Radio van Deyssel #10 afscheid

Hanna Timmers / Frascati Producties i.s.m. Rochdale
Fri 10 Dec ’21 - Sun 12 Dec ’21
Livestream naar non stop radio
Fri 10 Dec ’21
-
Sun 12 Dec ’21

De laatste aflevering van de theaterserie Radio van Deyssel is een NON STOP RADIO SHOW van 5:00 tot 17:00. Radio van Deyssel #10 is een afscheidsritueel met o.a. gesprekken, radioreportages, livemuziek, inbellende luisteraars en theatermonologen. Kom langs, luister en praat mee over afscheid nemen in de gigantische bloemenzee die Radio van Deyssel met meer dan 60 buurtbewoners maakte. 

Vanuit Theater van Deyssel in de Lodewijk van Deysselstraat zoekt theatermaker Hanna Timmers naar de (on)vertelde verhalen van de buurt. Sinds september 2018 ontstonden al negen theatervoorstellingen, waarvan de meesten in een volgepropt Theater van Deyssel plaatsvonden. Daarnaast maakte Hanna met haar Radio van Deyssel-team een luisterwandeling, solo’s aan de deur en een installatie met gedichten. Nu presenteert Hanna samen met theatermaker Gerbrand Bos, een NON STOP RADIOSHOW. Een 12 uur durend afscheid over willen vasthouden en moeten loslaten. Over uit elkaar gaan, de dood én de deur achter je dicht doen. Over dat wat je dierbaar is. En over hoe je dat eigenlijk doet: goed afscheid nemen.

Iedereen die meespeelde, meewerkte of ooit te gast was in een van de eerdere Radio van Deyssel-voorstellingen is uitgenodigd om deze laatste aflevering met bijzondere gasten bij te wonen. Zo vertelt Jaap over hoe je afscheid neemt van een geliefde en zoeken jonge buurtbewoners Joost, Ilias, Danaë en Ouassim naar hoe je afscheid neemt als je vriend verhuist. Radio van Deyssel spreekt met Tiny over afscheid nemen van het leven zelf. Hanna en Gerbrand praten met afscheidsadviseurs Martine en Jolanda van PC Uitvaart over het belang van je eigen uitvaart voorbereiden en J vertelt over verhuizen uit de buurt waar hij is opgegroeid. Giselle legt uit hoe het plotseling loslaten van een goede vriendin voelde. En zou het kunstenaar Kees lukken vaarwel te zeggen tegen het ideaalbeeld van eenzaam kunstenaarschap? Kom luisteren en maak het mee! 

concept en regie Hanna Timmers concept en vormgeving Gerbrand Bos spel Kyra Bououargane, Remco Melles en jonge en oudere buurtbewoners techniek Tom Brinkkemper met dank aan Luca van Slagmaat, Inge Koks, Rochdale, Gemeente Amsterdam en alle buurtbewoners die we spraken en meebouwden aan Atelier Bloemenzee.