Lesbos

Club Lam
Wed 4 Dec ’24 - Sat 7 Dec ’24
Een voorstelling over de liefde laten stromen in een paradijselijk resort, en daarbuiten.
Wed 4 Dec ’24
-
Sat 7 Dec ’24

In de nieuwste voorstelling van Club Lam zien we dichteres Sappho genieten van haar vrije leven vol orgasmes in een vrouwencommune op het eiland Lesbos. De vrouwen leven in overvloed en vieren de seizoenen met sappige perziken in het oogstseizoen en intense vuren tijdens Beltane. Sappho is de ongekroonde koningin van het eiland door haar krachtige vingers en haar gedichten vol zelfreflectie. 

Alle eiland-gangers willen genieten van haar strelende woorden en stevige handen. De vrouwen zijn voor een korte tantra retraite in het resort om zichzelf te helen, maar wanneer er lawaai achter de muren klinkt, afkomstig uit het naastgelegen tentenkamp, dringt de harde realiteit door. Het leven kent grote verschillen wanneer men een voet zet buiten het paradijselijke resort. En het vredige communale leven is voor de meesten van korte duur. 

Op Lesbos zien we Sappho strijden voor een vrijere blik op de liefde, waarmee ze de orgasmekloof wil verkleinen en de liefde wil laten stromen, zodat men in alle vertrouwen ook van een vreemdeling kan houden. 

  • Gesproken taal: Nederlands

Credits

actrices Marloes IJpelaar, Ella Kamerbeek, Ayla Çekin Satijn tekst Marloes IJpelaar campagnebeeld Vivian Camphuijsen, Julia Suyker, Dian Beekhuis vormgeving pr Renee Mes kostuum Julia Suyker techniek Joris Schippers marketing Bo Peters pr AnneMarie Blokker zakelijk leider Moon Brocken expositie Noor Houtakkers scène fotografie Henk van Den Hurk speciale dank aan Dood Paard, Het Amsterdamse Bostheater, Wieke Vrijhoef mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Gemeente Utrecht in coproductie met Maaspoort Venlo & VIA Zuid

Over Club Lam

Club Lam is een all female collective dat in 2018 werd opgericht door de toen net afgestudeerde Marloes IJpelaar (#Tagged en ANNE+, Dood Paard en Toneelgroep Maastricht), Ella Kamerbeek (Het F Woord, De Roze Bril en Safe Space) en Ayla Çekin Satijn (Netflix series ANNE+, Dirty Lines, Deep Shit en de korte film Beş). De oprichting kwam voort uit een absolute noodzaak: het gebrek aan diverse vrouwenrollen en een vrouwelijk perspectief in de cultuurindustrie.

Dat Club Lam een politieke agenda heeft, wordt niet onder stoelen of banken gestoken. De drie jonge actrices representeren een generatie die op de barricades staat wat betreft vrouwenemancipatie, lhbtq+-rechten, klimaatactivisme en anti-racisme. Deze intersectionele strijd voeren ze zowel op het toneel, televisie en via hun inmiddels omvangrijke community op Instagram. Van Club Lam was in Frascati al eerder Maankoningin te zien.