Kinderjaren tellen hier dubbel

Amro Kasr / Frascati Producties i.s.m. Theater van Deyssel
Fri 24 May ’24 and Sat 25 May ’24
Hoe worden we wie wij worden?
Fri 24 May ’24
and
Sat 25 May ’24

Op een dag word je wakker en dan ben je ‘af’
Uitgeharde klei
Als je dan iets wil veranderen dan breekt het

Op een dag komen twee jeugdvrienden elkaar tegen bij een parkbankje in een volkswijk, de sterfplek van hun beste vriend. Beiden hebben gezworen nooit meer op het bankje te gaan zitten. Degene die zit zou de volgende zijn die ‘gaat’. De ene vriend is nooit meer weggegaan uit de wijk, de andere is de wijde wereld ingegaan om carrière te maken en is nooit meer teruggekeerd. Beiden zijn teleurgesteld over hun levensloop. Bij het bankje blikken ze terug op hun levens en proberen ze de ontbrekende stukken bij elkaar te vinden. Met verwijten, verdriet en hilarische anekdotes maken ze een reconstructie. 

Kinderjaren tellen hier dubbel is een verhaal dat zich afspeelt in een buurt zoals de Van Deyssel. Amro groeide op in een soortgelijke volkswijk in Den Haag en ziet veel herkenning. Deze voorstelling is later ook te zien in Theater van Deyssel. 

Credits

eindregie Tom Jaspers tekst Amro Kasr spel Amro Kasr en Soufiane Moussouli 

            

 

Over Amro Kasr

Amro Kasr is schrijver en acteur. Met een fascinatie voor het gesproken woord, maar ook voor het gezongen of het gemompelde woord. En misschien nog wel het meest voor het verzwegen woord. In 2018 studeerde hij af aan de HKU Theaterschool. Hij speelde en schreef o.a. voor Het Zuidelijk Toneel, RAAF Muziektheater, Studio de Bakkerij, Studio Figur en Likeminds.

Over Soufiane Moussouli 

Tijdens zijn studie Sociaal Werk aan de Hogeschool van Amsterdam stuitte Soufiane op een passie die zijn carrièrepad opnieuw zou definiëren: De magische wereld van theater en acteren. Deze inspiratie leidde tot de creatie van zijn eerste solovoorstelling, 'Marokkanen Huilen Niet’. Dit succes was verre van een eendagsvlieg, maar leidde tot de producties van 'Gelukszoeker' en de veelgeprezen voorstelling 'Volgens mij ben ik een Jood'. Zijn unieke visie trok de aandacht van Theater DEGASTEN en maakte de weg vrij naar Het Zuidelijk Toneel, waar hij schitterde in de voorstelling 'ACHTTIEN'.

Soufiane speelde de rol van Habib in de Gouden Kalf Award-winnende dramaserie 'Mocro Maffia'. Hij verscheen ook in de film 'Gods Lam' en de serie 'A'dam en E.V.A.'.

Momenteel is Soufiane betrokken bij een nieuwe Netflix-film die volgend jaar in première gaat. In deze aangrijpende thriller, gecentreerd rond een gijzeling in het hart van de Amsterdamse Apple Store (bekend als de Apple Store gijzeling), speelt hij de hoofdrol naast Emmanuel Ohene Boafo, Marcel Hensema, Loes Haverkort, Louis Talpe en anderen.