THIS IS DEFINITELY NOT A STORY ABOUT WITCHES

Fabiënne Rutte (Toneelschool ArtEZ), Joelle Vaartjes (Artist Educator in Theatre), Minne Thomas (Artist Educator in Theatre)
Wed 21 Jun ’23 21:30
Een concertante performance, die de invloed van de heksenvervolging op de sociale, maatschappelijke en politieke posities van vrouwen toen en nu bevraagd.
Wed 21 Jun ’23
21:30
  • Wed 21 Jun ’23
    21:30
    Frascati
    Frascati 1

Op een moderne brandstapel deconstrueert collectief DrieVrouwen het huidige patriarchaat door middel van muzikale en theatrale scenes.

In de voorstelling THIS IS DEFINITELY NOT A STORY ABOUT WITCHES geeft DrieVrouwen; Fabiënne Rutten, Joëlle Vaartjes en Minne Thomas, in een concertante performance, stem aan een feministisch perspectief op de West-Europese heksenjachten die plaatsvonden tussen de 15e en 18e eeuw. 

“It’s the oldest fucking trick of toxic masculinity.” 

In vurige teksten en door middel van humor bevragen ze de invloed van de heksenvervolging op de sociale, maatschappelijke en politieke posities van vrouwen toen en nu. Welke sporen hebben de heksenjachten achtergelaten in de huidige samenleving en in de levens van deze 3 vrouwen? 

Op een moderne brandstapel proberen ze door middel van muzikale theatrale scenes, het huidige patriarchaat te deconstrueren en zoeken ze naar een herdefiniëring van de heks. 

  • Duur: 45 min.

Over de makers

Minne Thomas, Fabiënne Rutten en Joëlle Vaartjes, werkten in hun collectief DrieVrouwen samen aan de voorstelling This Is Definitely Not A Story About Witches. Een gedeelde intrinsieke motivatie voor het maken van feministisch en activistisch werk heeft hen samengebracht voor het maken van deze voorstelling.

Fabienne Rutten is een actrice, theatermaker en feminist. Ze is in haar werk veel bezig met de kracht van transformatie en de expressie van kostuum. Ook onderzoekt ze de samenkomst van theater, identiteit, muziek en het uitgaansleven. Fabienne studeert in juli 2023 af van de Arnhemse Toneelschool. 

Minne Thomas studeert in juli 2023 af als Artist educator in Theatre aan de opleiding Docent Theater van ArtEZ in Arnhem. In haar afstudeer essay: Een Manifest, over feministisch werken in het theater, heeft ze onderzoek gedaan naar feministische werkwijzen bij het maken van theaterwerk. 

Joëlle Vaartjes zit in haar vierde jaar van de opleiding Docent Theater aan ArtEZ in Arnhem. Tijdens de opleiding heeft zij, vanuit haar interesse in collectief samenwerken, onderzoek gedaan naar hiërarchische structuren binnen een theatercollectief. 

tekst en spel Joëlle Vaartjes, Fabiënne Rutten en Minne Thomas eindregie Linda Zijl begeleiding Joost Brouwer rekwisiet ontwerp Celine Terpstra van Vulva verbond