Zoom

Zoom

Lana Coporda / Dansateliers

language no problem
dans

Over

Hestia en Sheela na gig, twee oeroude voorstellingen van vrouwelijkheid, vormden de inspiratie voor ZOOM van danser/choreograaf Lana Čoporda in nauwe samenwerking met videomaker Fanny Hagmeier. Balancerend tussen acceptatie en verzet onderzoeken de twee vrouwen, op het podium, de kloof tussen de wereld van advertenties en videoclips en de meer intieme ervaring van sensualiteit en seksualiteit. 

Čoporda bekritiseert op scherpe wijze de manier waarop vrouwen in de media worden afgebeeld, en wat dit doet met het beeld dat vrouwen van zichzelf hebben.”- Dansmagazine lees meer


choreografie & dans Lana Čoporda dramaturgie Fransien van der Putt video Fanny Hagmeier geluidsontwerp Sharon Stewart lichtontwerp Paul Beumer productie Dansateliers

 

Lana Čoporda - ZOOM – Hestia and Sheela na gig (trailer) from Dansateliers on Vimeo.

Makers

Lana Čoporda (Joegoslavië, 1990) is een performer/choreografe uit Rotterdam. Ze studeerde dans aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem. Haar afstudeervoorstelling Take a closer look (2014) werd geselecteerd voor het ITS Festival en tourde mee met het Moving Futures festival 2015.

Voor het Tweetakt festival maakte ze de voorstellingen Zusjes van Draaiplaneet (2015) en Draaiplaneet (2016). Als maker vertrekt ze vanuit een gevoel voor ethiek en gaat ze op zoek naar de absurditeit in sociaal gedrag. Met haar werk vertaalt ze soms hedendaagse thema’s, op een toegankelijk manier en creëert ze een heel nieuw bewustzijn. Lana werkt sinds 2015 onder de vleugels van Dansateliers, Rotterdam.

Beeldend kunstenaar Fanny Hagmeier (Duitsland, 1988) baseert zich met haar werk op extreme fysieke ervaringen. Ze is gefascineerd door de veelzijdigheid van het lichaam als het aankomt op het aanpassingsvermogen in veranderende omgevingen. In haar eerdere werk deed ze langdurig onderzoek naar fysieke grenzen, fragiliteit en het zichtbaar maken van deze beperkingen. Haar films bevinden zich vaak op het snijvlak van video, dans en theater, wat vaak resulteert in video installaties of interactief werk op een podium.