De zaak Shell

za 21 september

De zaak Shell

Anoek Nuyens en Rebekka de Wit / Frascati Producties in coproductie met De Nwe Tijd en Milieudefensie

actualiteit

Over

Repetities voor de werkelijkheid #2: de burgerbeweging, de overheid, toekomstige generaties
 

Theatermakers Anoek Nuyens en Rebekka de Wit zijn een langdurige samenwerking aangegaan met Milieudefensie in het kader van een lopende rechtszaak tegen Shell. Milieudefensie klaagt de oliegigant aan voor klimaatverandering en eist dat deze stopt met zijn vervuilende activiteiten en de bedrijfsvoering radicaal aanpast.

Voor deze unieke zaak, waar nog geen jurisprudentie voor bestaat, onderzoeken Nuyens & De Wit in een serie pre-enactments de uiteenlopende perspectieven en stemmen. Op deze manier betrekken zij burgers bij deze rechtszaak en verzamelen bewijsstukken en dilemma’s. De vraag die centraal staat is: wie is er in dit klimaatdrama eigenlijk verantwoordelijk voor wat? Voor De zaak Shell ontwikkelen Nuyens & De Wit de komende periode vanuit de verschillende gezichtspunten een serie pleidooien. Deze betogen zullen de komende anderhalf jaar infiltreren in congressen, theaters en rechtszaken. De finale voorstelling De zaak Shell brengt alle pleitredes en hoofdrolspelers in een theatrale setting tezamen.  

In deze tweede editie worden de pleidooien van de burgerbeweging, de overheid & toekomstige generaties geënsceneerd.

concept en tekst Anoek Nuyens en Rebekka de Wit dramaturgie Freek Vielen foto Nationaal Archief/Collectie Spaarnestad/Tom Bouman 

 

Makers

Pers

 
€13 /€9,50
Frascati 4
Tickets online €1 goedkoper