WIJ

WIJ

Laura van Dolron

theater

Over

Wie zijn wij en wie mogen daar bij horen?

Ik ga zeggen wie wij zijn, en dat is bijna onmogelijk, omdat bij alles wat ik zeg iemand denkt, “zo ben ik niet”. En dat zegt heel veel over wie wij zijn...

Laura van Dolron vraagt zich af wat we bedoelen als we ‘wij’ zeggen. Wie zijn ‘wij’ en hoe bepalen we wie daar bij hoort en wie niet? Hoe worden we een zo groot mogelijke wij? En gaat het lukken om te erkennen dat ‘zij’ bij ons horen? Na Laura’s succesvoorstelling Liefhebben, is het met WIJ tijd voor een scherper en kritischer geluid. Laura van Dolron  maakte een voorstelling die laat zien dat je kwaad maken over de staat van de wereld, soms ook liefde is.

WIJ is een politieke speech die je door elkaar schudt. Een persoonlijke bekentenis die je hart breekt. Een ontregelend portret van wie wij zijn. WIJ houdt ons een lachspiegel voor, en of we nou willen of niet, we kunnen niet stoppen met kijken.
WIJ gaat over nee-stemmers en ja-knikkers, over Plato en populisme, over emoticons en je neus begraven in de krullen van je dochter, over ‘toevallig’ allemaal dezelfde Ray-ban zonnebril, en over de kudde die denkt dat hij geen kudde is. 

tekst & spel Laura van Dolron dramaturgie Céline Buren spelcoach Jantien Koenders lichtontwerp Gé Wegman techniek Saskia Koenders zakelijk leiding Inke Berbee marketing & publiciteit Theaterzaken Via Rudolphi, Louise de Koning verkoop Nederland Bureau Berbee culturele affaires 

Makers

Stand-up philosopher Laura van Dolron (1976) schrijft, regisseert en speelt in haar eigen voorstellingen. Intieme voorstellingen over de wereld om ons heen, waarin vragen en antwoorden over elkaar heen buitelen, en hard lachen en hard nadenken elkaar voortdurend afwisselen. De afgelopen jaren veroverde Laura in hoog tempo de Nederlandse podia. Haar werk werd bekroond met onder meer de Eric Vosprijs 2008, de Charlotte Köhlerprijs 2007 en de BNG Nieuwe Theatermakersprijs 2007. Haar werk is balsem voor de ziel en kauwgom voor de hersenen: slim, grappig en ontroerend. Laura van Dolron was lange tijd als theatermaker verbonden aan Frascati. Onlangs verscheen het boek Liefhebben, een speciale bewerking naar de succesvolle solo.

Steve Aernouts speelde mee in verschillende voorstellingen van Laura van Dolron, maar was hiernaast ook te zien in films en op tv. Hij speelde in De indringer (2005, Frank Van Mechelen), Any Way the Wind Blows (2003, Tom Barman) en Liebling (2014), een film die hij samen met de andere acteurs  (Ellen Schoenaerts, Bert Haelvoet en Minke Kruyve) maakte. Voor televisie schreef hij mee aan Amateurs (2014), waarin hij ook een rol op zich nam.

 

Pers

 

Video

trailer WIJ - Laura van Dolron
6 okt nl première