WHITE (ARIANE)

wo 19 t/m za 22 september

WHITE (ARIANE)

Frascati Producties / ARIAH LESTER (Lester Arias) (VE / NL)

language no problem
performance

Over

Ariane is de dochter die de Zuid-Amerikaanse Nancy nooit gehad heeft. Nancy schreef een dagboek voor de ongeboren Ariane zonder te weten dat ze een jongen zou krijgen. 28 jaar na de geboorte stak Nancy de Atlantische oceaan over om het dagboek aan haar zoon te onthullen.

ARIAH LESTER (Lester Arias) neemt zijn moeders woorden uit het dagboek en maakt er songs van. Een (tussen)ruimte van: monstruositeit / schoonheid, vrouwelijk / mannelijk, licht / duisternis, Ariane / Lester / Ariah.

WHITE [Ariane] is een voorstelling als een lang gedicht over metamorfose en nuance; tussen een concert en een theaterstuk, een one-man-show-opera en een burleske-act, gecreëerd in samenwerking met lichtontwerper Katinka Marac.

Where’s my tongue? 

                       Creature of two worlds.
My tongue is in the book that was written 
before I was born.
 
So I entered the book and read
and I walked blind over the words of the past                                              
While I was blind
of my eyes but not of my heart. 
Then
I followed, 
I followed the sound of the drumming
and 
when I was almost arriving, 
                              I felt
the stones, that inside my throat
melt like water.
 
I entered the cave.
There were beings and shapes
also blind, also with closed eyes
and I touched them with my hands
and I gave them birth and name.
 
And ultimately, there was skin...
                             ...lots of it.
and under the skin there was fat,
under the fat there were muscles,
under the muscles there were bones,
under the bones: space,
under that space: 

me. 

concept & performance ARIAH LESTER (Lester Arias) lichtontwerp Katinka Marac shoulder piece design and creation Pepa Canel techniek Cesco van der Zwaag

Makers

Lester Arias is choreograaf, muzikant, vocalist en filmmaker. Hij studeerde aan de Escula de Artes Plasticas Cristobal Rojas in Caracas (Venezuela). In 2016 studeerde hij af aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling van de Academie voor Dans en Theater in Amsterdam. Arias is een charismatische performer die concert en performance volledig in elkaar laat overlopen. Met zijn heldere counter-tenor loodst hij zijn publiek een wereld binnen waar werkelijkheid en verbeelding geen vastomlijnde begrippen zijn en waar de ene realiteit haast onmerkbaar overgaat in de andere. Film, dans, vertelling, mode, beeldende kunst en muziek wisselen elkaar zo organisch af dat zij samenvloeien tot een geheel nieuw universum waarin zacht en hard, privé en universeel, spanning en ontspanning tegelijkertijd bestaan.Een performance van Lester Arias, oftewel Ariah Lester, is een belevenis.

€15 / €11,50
Frascati 2
Tickets online €1 goedkoper