• ariah lester white

WHITE [Ariane]

wo 19 t/m za 22 september

WHITE [Ariane]

Frascati Producties / ARIAH LESTER (VE / NL)

language no problem
performance

Over

ARIANE is de dochter die de Zuid-Amerikaanse Nancy nooit gehad heeft. Nancy schreef een dagboek voor de ongeboren ARIANE zonder te weten dat ze een jongen zou krijgen. 28 jaar na de geboorte stak Nancy de Atlantische Oceaan over om het dagboek aan haar zoon te onthulle

ARIAH LESTER neemt zijn moeders woorden uit het dagboek en maakt er songs van. Een (tussen)ruimte van: monstruositeit / schoonheid, vrouwelijk / mannelijk, licht / duisternis, ARIANE / LESTER / ARIAH.

WHITE [ARIANE] is een voorstelling als een lang gedicht over metamorfose en nuance; tussen een concert en een theaterstuk, een one-man-show-opera en een burleske-act, gecreëerd in samenwerking met lichtontwerper Katinka Marac.

A curse needs to be broken. 

A piece of the family tree needs to be cut and taken-off the earth by it’s root. 

The garden of House needs to be cleaned and watered so that the roses can grow. 

I’m the hero, 

I’m the healer, 

I’m the traveler. 

I exiliated myself to the biggest journey of my life. I went far. 

I crossed oceans and lands of mystery.

A journey so far out: to go to the deepest space within.

 

I forgot my tongue and my color, I became something else, a caricature, a sketch, a monster… to find… 

myself.

concept & performance ARIAH LESTER lichtontwerp Katinka Marac costuum Pepa Canel techniek Cesco van der Zwaag foto Martijn Schrier + ARIAH LESTER

Makers

ARIAH LESTER (Lester Arias) is Venezolaanse choreograaf, beeldend kunstenaar, zanger en maker van elektronische muziek. Na zijn studie beeldende kunst, acteren en dans in Venezuela vervolgde hij zijn opleiding aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling in Amsterdam. Met zijn androgyne verschijning en heldere countertenor loodst hij zijn publiek een wereld binnen waar de ene realiteit haast onmerkbaar overgaat in de andere. Zang, dans, film, vertelling, mode, beeldende kunst en muziek smelten samen tot een nieuw universum. Ondanks zijn korte verblijf in Europa, won hij al een aantal belangrijke prijzen: De TAZ-Sabam Jongtheaterschrijfprijs 2017 (Oostende) en de Operadagen Award 2018 (Rotterdam).

€15 / €11,50
Frascati 2
Tickets online €1 goedkoper