2048 - What Does Not Make Us One

2048 - What Does Not Make Us One

Alaa Minawi / Dancing on the Edge

Engels gesproken
performance

Over

Alaa Minawi ontwikkelde speciaal voor Dancing on the Edge een installatie. Een onderzoekende installatie, die elke bezoeker uitnodigt om in zichzelf op zoek te gaan naar betekenissen van ‘belonging’.

Een tafel, twee stoelen, twee kopjes, twee mensen. Het publiek zit tegenover elkaar en wordt uitgenodigd om zich te verbinden met het eigen verhaal over thuishoren. De idee is om de installatie te doorlopen voor (of na) dat een voorstelling van het festival. Door de installatie te ondergaan, activeren we ons lichaam en worden we bewust van ons persoonlijke vertrekpunt.   

Alaa Minawi is een Palestijns-Libanese beeldend kunstenaar, gevestigd in Amsterdam. Zijn artistiek onderzoek naar ‘belonging’ leidde tot een reeks performatieve installaties: 2048. Het derde deel van de reeks presenteert hij tijdens Dancing on the Edge.

concept & ontwerp Alaa Minawi

Makers

Alaa Minawi is een Palestijns-Libanese beeldend kunstenaar, gevestigd in Amsterdam. Hij heeft in meer dan 300 voorstellingen gewerkt als performer, lichtontwerper en scenograaf. Tussen 2015 en 2018 was Minawi lid van The Lighting Designers Association (Londen). Sinds 2010 experimenteert Alaa met lichtbronnen om de invloed ervan te kunnen begrijpen. Deze experimenten leidden tot het creëren van zijn eigen installaties, waarin hij zijn technische en ontwerpvaardigheden kwijt kan. Minawi maakte o.a. A Piano in My Pillow (2012), een samenwerking met Vladimir Kurumilian, Beyond Myself (2013), My Light is Your Light (2014), geregistreerd in UNESCO Year of Light 2015, The Bride (2016) en Hand in hand (2018). In 2016 werd hij genomineerd voor de Best Light Art Award door d’arc awards, Londen.

Sinds 2016 doet de kunstenaar artistiek onderzoek naar ‘belonging’. Dit onderzoek leidde tot een reeks performatieve installaties onder de naam 2048. Het eerste deel werd gepresenteerd tijdens de Kernekadetentoonstelling van de HKU (Hoge School voor de Kunsten Utrecht), het tweede in het Amsterdam Fringe Festival en het derde deel presenteert hij tijdens Dancing on the Edge.

 

15 minuten
wereldpremière

Bezoek je alleen de installatie dan kost een kaartje €5. In combinatie met een andere voorstelling binnen het festival kost een ticket voor de installatie €0