Ways to Submit

Ways to Submit

Ira Brand

language no problem
performance

Over

Een performance over macht, dominantie en onderwerping

Ways to Submit onderzoekt wat het betekent om te spelen met dominantie. Wie geeft zich over en wie pakt de macht, houdt de controle? En welke fysieke, psychologische, sociale en seksuele componenten spelen mee in hoe wij ons verhouden tot een ander, tot een spel, tot macht?

Ways to submit nodigt je uit in een fantasie, een spel, een dialoog, een voorstelling, een gevecht: een serie duetten rondom macht.

Performer Ira Brand zet haar lichaam en haar taal in om de grenzen van wederzijdse overgave en onderdrukking te onderzoeken. Way to Submit gebruikt het bedrieglijk eenvoudige raamwerk van een spel om een serie complexe, stuk voor stuk unieke ontmoetingen te ensceneren: afwisselend agressief, boos, teder, speels, gevaarlijk, verrassend en voorspelbaar.

Een performance die het publiek medeplichtig maakt, als strijders dan wel als getuigen, als voyeurs. Wat doen we in situaties als deze? Wat willen we zien? Waar ligt onze verantwoordelijkheid, individueel en collectief? Wat betekent het om te spelen met dit soort dynamiek? En wat is er voor nodig om iets echt onverwachts te laten gebeuren?

A fantastic and constantly surprising piece of theatre that discusses power on multiple levels' ★★★★ The Spy In The Stalls (UK)

concept en spel Ira Brand dramaturgie Jo Bannon verlichting en technisch ontwerp Jo Palmer gefinancierd door de National Lottery via Arts Council England in opdracht van The Yard Theatre ondersteund door Cambridge Junction en The Marlborough Theatre

 

Makers

De Ierse Ira Brand is kunstenaar, schrijver, performer en curator. Ze creëert live interdisciplinaire performances waarin ze persoonlijke ervaringen gebruikt om zich uit te spreken over sociale, politieke en hedendaagse onderwerpen. Een actueel thema binnen haar werk is macht en hoe dat wordt bepaald door taal, gender en verlangen. Ze tourde reeds door de UK en daarbuiten, solo en als co-director van het bekroonde kunstenaarscollectief Forest Fringe.

Ira Brand studeerde in 2019 af aan AHK-masteropleiding DAS Theatre met de solo Ways to Submit, een vechtshow over dominantie en onderwerping waarbij zij letterlijk het gevecht aanging met haar publiek. Een vooronderzoek toonde zij onder meer in het Frascati Issues programma To Heal (mei 2019). 

 

65 minuten