Wagner: De halve Ring

Wagner: De halve Ring

De Hotshop - Cooler dan De Warme Winkel

theater

Over

Totaaltheater op rantsoen.

Nazi-uithangbord voor de één, anarchist en vernieuwer voor de ander. Complex vlechtende componist of muzikale zeikstraal: Wagner laat niemand koud. In zijn 15 uur durende Der Ring des Nibelungen komt zo’n beetje alles wat een mens/kunstenaar interesseert samen in een even orgastisch als pompeus meesterwerk.

Vijf topacteurs uit de millennial-categorie herinterpreteren deel I en II van dit totaaltheater en brengen met minimale middelen een verkwikkende halve marathon.

In 2013 ontstond het povere Das Rheingold op het conservatorium van Antwerpen. De ontvangst vroeg niet alleen om een groter publiek, maar ook om een vervolg. Waar we 5 jaar geleden aftastend en naïef begonnen, zijn zowel de wereld als wijzelf alweer vijf jaar verder afgegleden; Die Walküre zal onvermijdelijk een ander register bespelen. In deze tijd waarin de lijnen van goed en fout weer scherpere contouren beginnen te krijgen, het postmoderne anything goes weer ingeruild lijkt voor een voor- of tegenmentaliteit, zullen wij die grens nog dieper in de huid van deze tijd kerven. Je bent voor of tegen ons. Alles daartussenin zal worden verpletterd.

lees hier de ★★★★ recensie van Concertnieuws

De Warme Winkel Weken
Wagner: De halve ring is evenals Oliver van Frascati Producties / Florian Myjer ism De Warme Winkel onderdeel van De Warme Winkel Weken!

van en met Sara Lâm, Jonas De Vuyst, Lukas De Wolf, Lauranne Paulissen, Verona Verbakel regie Ward Weemhoff geluidsontwerp S.M. Snider techniek Manuel Boutreur lichtontwerp Lucas Van Haesbroeck decoradvies Theun Mosk fotografie Sofie Knijff een coproductie met Kultuurfaktorij Monty

Makers

Onder de naam De Hotshop presenteert De Warme Winkel voorstellingen van verse theatertalenten die links- of rechtsom in samenwerking met één van de leden van De Warme Winkel zijn ontstaan. 
 

180 minuten