• WAAG the game

WAAG, the game

WAAG, the game

Moving Arts Project

context

Over

Met WAAG the Game stappen we in een arena waarin iedereen een player is en de beat het ritme van het spel bepaalt. Met een battle om woorden, waarden en wetten. Hier wordt het spel pas gespeeld als we onszelf en de ander durven te betwijfelen, betrekken en overtuigen. Geen hapklare antwoorden, maar wel ontdekkingen met de nodige losse eindjes, spoken word, theatrale interventies en live muziek.

WAAG the Game is speciaal ontwikkeld voor Frascati Issues #REBEL en komt voort uit het project WAAG dat in 2017 met een veelzijdige mix Amsterdammers tussen de 18 en 28 door Amsterdam trok. Ze sloegen de WAAG -tent op in Oost, Noord en Nieuw-West en bij Pakhuis de Zwijger en onderzochten in een voorstelling, expositie en arena voor gesprek wat jong zijn in de stad betekent. WAAG combineerde theater, debat, dans, muziek, spoken word en beeldende kunst en was gebaseerd op de absurditeit, de lichtheid en de rauwe randjes van het dagelijks leven van Amsterdamse jongeren. 

Moving Arts Project (MAP) maakt community arts vanuit het hart van de wijk met de stad als bron van inspiratie én podium. MAP wil letterlijk en figuurlijk mensen bewegen. De projecten van MAP zijn urgent, herkenbaar, op straat en vieren de veelzijdigheid van de stad.

concept Moving Arts Project spel Sven van Vrijaldenhoven, Saleha Alladien, Lotte van Marwijk, Jaika Koot, Irwan van Wingerden, Ricardo Koen, Alborz Sahebdivani, Schiavone Simson, Sergio Roosblad, Wouter Roos. 

Makers

Diane Elshout, Janine Toussaint en Noud Verhave vormen samen Moving Arts Project (MAP). Met de stad als bron van inspiratie én podium maken zij community arts vanuit het hart van de wijk. MAP wil letterlijk en figuurlijk mensen bewegen. De projecten van MAP zijn urgent, herkenbaar, op straat en vieren de veelzijdigheid van de stad. Voor WAAG vormen zij samen met Mariken Bijnen het artistieke team. Eerder realiseerde MAP community art projecten zoals ontKIEM West, HEIM Romeo|Julia en de Schalkburgerramen op locaties variërend van een braakliggend landje tot aan de Stadsschouwburg Amsterdam. MAP maakt onderdeel uit van het Kunstenplan 2017-2020. WAAG is het eerste project in dit kader. 

Bezoekers omschreven WAAG als “confronterend”, “urgent”, “intiem” en “intrigerend”. WAAG werd gemaakt door 20 Amsterdamse jongeren; van de vroegtijdig schoolverlater tot de jongvolwassene met eigen consultancybureau, van de jonge ouder tot de biologiedocent. Onder begeleiding van het artistieke team van Moving Arts Project ontwikkelden zij hun scènes, kunstwerken en dialoogvormen. De jongeren sloten de WAAG-reis af in het stadhuis, waar ze in november 2017 het WAAG-pamflet aanboden aan de gemeenteraad. WAAG werd mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stadsdeel Amsterdam Oost en Nieuw-West, Prins Bernhard Cultuur Fonds, het Fonds Cultuurparticipatie en Fundatie van den Santheuvel, Sobbe, VSBfonds, BankGiro Loterij Fonds.