• artemis een voorstelling die schijt heeft

(.....) een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel (12 +)

(.....) een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel (12 +)

Theater Artemis

theater

Over

Een zwaar behaarde zanger zong ooit lang geleden: 'Is this the real life? Is this just fantasy?' Best een lekker nummer, daar niet van. Maar wij vragen ons af waarom hij nooit een helder antwoord heeft gekregen? Is het omdat iedereen maar denkt dat het leven normaal is, dat wij geen vragen mogen stellen? Als alles zo lekker duidelijk is, waarom voelen wij dan niks als we in onze armen knijpen? Ga je moeder maar pesten, als je niet tegen twijfel kan. Maar val ons niet lastig met je zekerheden.

Wij denken wel na.
Wij twijfelen wel.
Fuck it.
Waarom moeten wij iets snappen, dat eigenlijk niet te begrijpen is?

Overigens heeft dat hele nummer van Queen geen zak met onze voorstelling te maken. Het komt er niet eens in voor. Het is gewoon maar een voorbeeld. Of mag dat ook niet meer tegenwoordig? Ga je dan na afloop zeuren bij de kassa dat de promotekst niet klopte?

Moet je lekker doen. Er klopt wel meer niet.

Keuze van de criticus: 'Ouders, leraren, begeleiders van welk soort dan ook, neem al uw kinderen mee en bereid ze voor op het leven door een bezoek aan (…..)' Theaterkrant 
'Maar het allerknapste: naast filosofisch is (…..), […] ook gewoon ontzettend leuk ' ★★★★★ de Volkskrant 
'De voorstelling schakelt behendig heen en weer tussen geestig absurdisme en existentiële nachtmerrie' ★★★★ NRC 
 
De mime-jury: “(…..) Een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel (12+) van Theater Artemis is een ontregelende ode aan de verbeelding. Een absurd en filosofisch meesterwerk dat alle theater-conventies tart. Jetse Batelaan rekt alle grenzen op en overschrijdt ze, zonder ook maar 1 seconde ongeloofwaardig te worden. Het is uniek en razend knap gemaakt theater dat invoelbaar maakt dat er eigenlijk niets te begrijpen valt. Of juist alles”.
 
regie Jetse Batelaan spel Carola Bärtschiger, Elias de Bruyne, Willemijn Zevenhuijzen muziek Les Trucs: Toben Piel, Charlotte Simon Decor Theun Mosk kostuums Eva Koopmans dramaturgie Marcus Droß, Anna Wagner regie-assistentie Janna Pinkser coproductie Theater Artemis, Künstlerhaus Mousonturm, Ruhrtriënnale 2018-2020

 

Makers

Theater Artemis is een jeugdtheatergezelschap uit Den Bosch en maakt interactief en anarchistisch theater. Theater dat zich, in samenspel met het publiek, niet aan zijn eigen wetten houdt.

Artistiek leider Jetse Batelaan werkt bij Theater Artemis aan een indrukwekkend oeuvre en won afgelopen jaren diverse prijzen voor zijn voorstellingen. In januari 2019 won hij als eerste Nederlander de Zilveren Leeuw voor Theater op de Biënnale van Venetië voor zijn sterk persoonlijke en vernieuwende benadering van theater.

 
70 minuten
Nagesprek zaterdag

Op za 14 december gaat filosoof en schrijver Simon(e) van Saarloos na afloop van (….) met theatermaker Jetse Batelaan (Artemis) in een verdiepend gesprek over de voorstelling, oeuvre en makerschap. duur: ca 40 min, gratis entree

Makersportretten

Dit nagesprek is onderdeel van een serie verdiepende interviews die Frascati initieert onder de noemer Makersportretten. Hierbij gaan theatermakers - na afloop van hun voorstelling - in gesprek over de context van het werk, hun oeuvre, inspiratiebronnen, artistieke signatuur en blik op de wereld. Vorig seizoen sprak Simone met Boogaerdt & Vanderschoot, Davy Pieters, Wunderbaum en Marcus Azzini.

Prijzen & Jetse Batelaan

Zilveren Leeuw voor Theater, Biënnale Venetië: lees hier meer

ITI-Festival Prijs Theater der Welt, Duitsland: lees hier meer