Een vlinder van sneeuw

Een vlinder van sneeuw

Veenfabriek

theater

Over

 
Een live hoorspel voor 5 acteurs en 2 muzikanten.
 
Je hoeft je koers maar één graad te veranderen, om in een andere haven aan te komen.
 
Vijf vertellers brengen -met vallen en opstaan- een keten van gebeurtenissen ten gehore. Beginnend bij een mishandeling van een onschuldige grafdelver, via een verkeerd geïnterpreteerd politiek statement, langs een ogenschijnlijk willekeurige ontmoeting in een uitgestorven stad, en een zoekende massa in de nacht, naar de minister die de landsgrenzen gaat sluiten, eindigend op een begraafplaats waar de grafdelver met wie het allemaal begon, een ingrijpend besluit neemt.
Een vlinder van sneeuw is een zwart komische, muzikale puzzel over wat er eerst was, en daarna kwam, of wellicht toch al eerder kwam en daarna pas was. Of andersom. Zoiets. Een stuk over passief en actief handelen en de onoverzichtelijkheid van het effect op je eigen leven en dat van anderen.
 
In 2019 won toneelschrijver Jannemieke Caspers het TheaterTekstTalent Stipendium voor haar plan Een vlinder van sneeuw. Ze kon met behulp van het stipendium de tekst schrijven en nu brengt de Veenfabriek het als live hoorspel in de theaters.
Het TheaterTekstTalent Stipendium voor theaterauteurs is een initiatief van Stichting de Versterking en het Prins Bernhard Cultuurfonds met als doel een kwaliteitsimpuls aan de hedendaagse Nederlandse theatersector te geven.
 
 
'De hoorspelsetting van Een vlinder van sneeuw buit de literaire kracht volledig uit' ★★★★ de Volkskrant
 
tekst Jannemieke Caspers regie Joeri Vos met Titus Boonstra, Reinout Bussemaker, Jacobien Elffers, Roland Haufe, John van Oostrum, Niki Verkaar, Bastiaan Woltjer vormgeving Simon Boer techniek Ramses Nieuwenhuizen productie Lena Meijer
90 minuten