• transmotion

Transmotion

di 16 & wo 17 november

Transmotion

DIVEinD / Dario Tortorelli (IT)

language no problem
performance

Over

alleen toegang met coronatoegangsbewijs.

Na een serie performances waarin hij de essentie van het lichaam op het podium beschouwt, is Dario Tortorelli terug als uitvoerder van zijn eigen werk. Je kunt door de installatie heen lopen.

Met een team van kunstenaars uit verschillende disciplines zoekt Dario Tortorelli in een experimentele samenwerking een evenwicht tussen theaterarchitectuur, geluid, ruimtelijke installatie en lichaamstaal.

Die aanpak leidt tot vragen als: hoe kunnen we ruimtes zo transformeren dat de kijker deel wordt van een omgeving die de zintuigen prikkelt voorbij het beeld? Welk effect heeft de ruimte op het lichaam? Als we ons meer bewust worden van onze lichamelijkheid, worden we ons dan ook meer bewust van onze omgeving? In het creatieve proces en de ontmoetingen met het publiek gaat Tortorelli op zoek naar antwoorden.

De van oorsprong Italiaanse Dario Tortorelli is choreograaf en visual artist uit Rotterdam. Hij studeerde in Florence en Cannes zowel klassiek ballet als moderne dans. De laatste jaren danste hij bij WArd/waRD van de bekende Vlaamse choreografe Ann Van den Broek. Elke voorstelling is een nieuwe aflevering over het thema identiteit, gender en lichaam. Het is een poging om het lichaam te vangen in een onsterfelijk beeld.

concept en choreografie Dario Tortorelli muziek Thierry Castel vormgeving Rosalie Wammes kostuumontwerp Chiara Amaltea Ciarelli lichtontwerp Remko van Wely dramaturgie Judit Ruiz Onandi 

 

€17 /€ 12
Frascati 1